RUKOMET

DOBRA VIJEST: Niti jedan igrač Karlovca nije u samoizolaciji, utakmica Karlovac – Senj biti će odigrana

Iz kancelarije HRK Karlovac izvijestili su u subotu, 25. rujna 2020. da je jedan igrač pozitivan na koronavirus. Dobio je temperaturu u ponedjeljak nakon treninga i od tada nije bio u kontaktu s ostatkom momčadi. Zbog zakona o zaštiti osobnih podataka (GDPR), klub neće iznositi podatke o zaraženom igraču.

Ono što je tog trenutka sve zanimalo je hoće li zbog pozitivnog igrača doći do odgađanja subotnje utakmice 1. kola nove sezone 1. Hrvatske rukometne lige južne skupine između Karlovca i Senja. Iz kluba su hitno kontaktirali epidemiološku službu kako bi dobili naputak kako postupiti dalje.

Ubrzo je stigao i službeni dopis od epidemiloga dr. med. spec. Biserke Hranilović, voditeljice Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, u kojem piše:

„Obzirom da je na treningu 21.9.2020. bio i jedan igrač pozitivan na COVID-19 objavljena je anketa svih osoba s popisa koji ste nam proslijedili, osim Ivora Hreljca s kojim nismo stupili u kontakt. Svi anketirani izjavili su da nisu ostvarili bliski kontakt s pozitivnom osobom i nitko od anketiranih osoba nije stavljen u samoizolaciju.“

Prema tome danas u 19 sati u ŠSD igrat će se utakmica 1. kola 1. HRL Jug između Karlovca i Senja.