MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

EUROPSKI TJEDAN SPORTA – Ognian Zlatev: ‘Tenisice na noge i vježbajte!’


Prošle godine u sklopu Europskog tjedna sporta održano je 28 tisuća događanja i uključeno 15 milijuna ljudi.

U organizaciji Regionalne razvojne agencije Karlovačke županija i Europske komisije, a u sklopu Europskog tjedna sporta, u Karlovcu je obilježen Europski tjedan sporta. Namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Ova europska kampanja inspirirat će Europljane da budu aktivni (#BeActive) tijekom Tjedna sporta i ohrabriti ih da ostanu aktivni tijekom cijele godine.

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Ognian Zlatev pozdravio je prisutne i između ostaloga naglasio:

– Ovo je šesta godina zaredom kako se održava Europski tjedan sporta, to je inicijativa koju je Europska komisija pokrenula još 2015. godine i s vremenom je postala najveća sportska inicijativa financirana javnim sredstvima na svijetu. Prošle godine u sklopu Europskog tjedna sporta održano je 28 tisuća događanja, a bilo je uključeno 15 milijuna ljudi. Zato, tenisice na noge i vježbajte! – pozvao je Bugarin Zlatev.

Ognian Zlatev je iskusni stručnjaku u području komunikacija s gotovo 30-godišnjim radnim iskustvom koji je u zadnjih 6 godina obavljanjem svoje dužnost u Predstavništvu u Sofiji, a posebno tijekom bugarskog predsjedanja Vijećem EU-a 2018., uspješno pridonio radu Komisije. Dobro je upoznat s pitanjima EU-a te posjeduje izuzetne vještine upravljanja i znatno stručno znanje u području razvoja medija, jugoistočne Europe i Zapadnog Balkana. Govori bugarski, engleski, ruski, hrvatski, makedonski i srpski jezik.

Voditelj programa bio je svima nam dobro poznati televizijski sportski novinar Slavko Cvitković, Karlovčanin sa zagrebačkom adresom, a moderator tribine, odnosno okruglog stola, novinar Sportskih novosti Dražen Pinević, čija je majka rodom Karlovčanka.

Okrugli stol održan je na temu “Važnost sporta za pojedinca i društvo”. Sugovornici su bili „trener svih trenera“ Miroslav Ćiro Blažević, bivši rukometni vratar a danas trener Vlado Šola, karlovački nogometni trener Sanjin Lucijanić, zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan-Dolinar, načelnik Sektora za razvoj sporta u Ministarstvu turizma i sporta Darko Vučić, profesor na Kineziološkom fakultetu Zagreb Zrinko Čustonja i specijalist interne medicine dr. Dragan Božičević.

Osim voditelja Predstavništva Europske komisije u RH Ogniana Zlateva, skupu se obratila i v.d. županica karlovačka Martina Furdek Hajdin, načelnik Sektora za razvoj sporta u Ministarstvu turizma i sporta Darko Vučić, predsjednik Zajednice sportova Karlovačke županije Želimir Feitl i Viktor Šegrt iz Grada Karlovca.