PRENESENO RUKOMET

DEBITIRAO U 34.: Godinama je čekao da stane ispod zastave i čuje ‘Lijepu našu’, a mogao je birati državu

Rukometaši Hrvatske i izbornik Lino Červar mogu biti jako zadovoljni nakon pobjede nad Španjolskom (31:28) ususret 4. kolu EHF Europskog kupa. Uz provjerene igrače vidjeli ste i neka nova lica, ali i neke povratnike koji su bili više nego dobri – piše Damir Mrvec, novinar VL.

Imali smo i jednog debitanta – Janka Kevića. Čovjek je debitirao u 34. godini. Sjajne igre u Nexeu posljednjih sezona dovele su ga konačno do reprezentacije i ne bi trebao biti zamjena Igoru Karačiću. Zanimljivo je da je u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske igrao s većinom igrača današnje postave …

– Da, igrao sam s Musom i Čupićem. Bio je tu kao najmlađi i Duvnjak – kaže Kević.

Pa kako je biti debitant u 34. godini?
– Mislim da sam možda jedini sportaš u Hrvatskoj koji je za reprezentaciju debitirao tako kasno. Iza sebe imam jako puno utakmica, a opet sam imao tremu prije Španjolske. Emocije su proradile kad sam vidio dres sa svojim imenom u svlačionici, pa kad je zasvirala himna…

Dobro da niste prihvatili igranje za neke druge reprezentacije?
– Istina. Imao sam ponude Turske, Katara i Makedonije. Turska je bila najbliže. Da se u tom trenutku nije raspao moj turski klub u kojem sam igrao, vjerojatno bih zaigrao za Tursku. Uh, dobro da nisam. Jer, za ovaj debi se isplatilo tako dugo čekati.

Kako su vas prihvatili ostali u reprezentaciji?
– Ma super. Najveću podršku imam od Duvnjaka i Cindrića s obzirom na to da igramo istu poziciju. Inače, sa Šunjićem sam prijatelj već dvadeset godina. Bili smo zajedno u Našicama. Baš smo se zajedno fotografirali u Poreču za uspomenu. Bilo bi sjajno kada bismo obojica otišli u Egipat i tamo debitirali na velikom natjecanju.

Svjetski rukometni savez donio je odluku da sve reprezentacije prije odlaska u Egipat moraju u izolaciju?
– Da, ne možemo nikamo iz hotela, suprugu neću vidjeti mjesec dana, ali razumijem. U hotelu ne možemo ni na kavu, već smo dobili aparat i sami si kuhamo – zaključio je Kević.

Izvor: Večernji list Foto: Srećko Niketić/PIXSELL