ODBOJKA

Osječanke zaustavile pobjednički niz karlovačkih odbojkašice

Odgođeni susret 9. kola 1. Hrvatske odbojkaške lige odigran je na parketu karlovačke sportske dvorane u kojem su igračice Karlovca ugostile drugu ekipu Osijeka.

Nažalost, domaće odbojkašice su u ovom susretu koji je najavljivan i kao derbi kola zabilježile prvi poraz na domaćem parketu – Osječanke su na kraju zasluženo slavile glatku pobjedu od 3:0 (25:23 25:19 25:18) te tako odnose tri boda u grad na Dravi.

Tako su, eto, osječke odbojkašica zastavile pobjednički niz karlovačkih odbojkašice u ovogodišnjem prvenstvu 1. HOL. Uzrok poraza domaćih igračica je u tome što su gošće pokazale bolju igru, veću agresivnost i borbenost. Jednostavno, više želje za pobjedom što im se na kraju isplatilo.

Ovaj susret je pokazao da lako neće biti ostvariti plan a to je osvojiti prvo mjesto u ligi i plasirati se u prvi razred hrvatske odbojke. Zato je razumljiv oprezni optimizam trenera Gorana Zeca. No, taj poraz ne bi trebao puno poremetiti planove domaćih odbojkašica tek toliko da ga shvate kao poruku i oprez.

– Idemo dalje, ništa još nije izgubljeno – naglasio je trener karlovačkih odbojkašica kako bi ih motivirao za susret koji slijedi.

Sljedeće subote igračice trenera Zeca trebale bi u Rijeci odigrati odgođenu utakmicu 4. kola s posljednjom ekipom na ljestvici – OK Drenovom.

Od osam prvenstvenih utakmica Karlovčanke imaju sedam pobjeda i jedan poraz te s 21. bodom drže treću poziciju na ljestvici. Bodom manje od drugih ekipa zagrebačke Mladosti i Osijeka.

Foto: Facebook