MINI RUKOMET RUKOMET

22. RUKOMETNI KAMP SELCE: Trener Goran Mrđen zaštitni je znak ovog kampa koji ima što pokazati mladim generacijama

Više od dva desetljeća broji rukometni kamp Škole rukometa u Hostelu Karlovac u Selcu, a koji neumorno svih tih godina vodi Miloš Đanković. Ispisao je nešto čime bi se svatko htio pohvaliti.

Mladi rukometaši i ove godine borave dva tjedna u Hostelu Karlovac.

  • Ove sezone imamo ukupno oko 89 polaznika u oba turnusa. Ujutro se trenira dva puta s time da je naglasak individualnom radu, a poslije podne pokušavamo stečeno znanje implementirati kroz odigravanje međusobnih i prijateljskih utakmica. U kamp smo uključili i lokalne mlade rukometne nade s područja Crikvenice. Brigu i nadzor imaju 5 trenera, logističar, medicinska služba i naravno tu je kao i uvijek u ulozi supervizora voditelj kampa. Sve u svemu svi smo jako zadovoljni odrađenim, a o uvjetima koje ovdje imamo da i ne govorimo. Svake godine ovdje je sve bolje i ljepše i zato hvala svim vrijednim zaposlenicima Hostela- rekao je Miloš Đani Đanković.

Nakon službenog programa ne nedostaje i onaj zabavni. Organiziraju se izlasci, igre na vodi, pravljenje najbolje frizure, kvizovi, roštilj i sve ono po čemu će i ovogodišnji kamp svima ostati u nezaboravnom sjećanju.

Spomenimo i to da je ovogodišnji poseban gost kampa bila 25- godišnja igračica RK Podravka Ivona Mrđen. Zapravo ovdje je cijela obitelj Mrđen – mama nekadašnja rukometašica Zvjezdana i tata Goran ne propuštaju kamp u Selcu. Bolji poznavatelji rukometa pamte Gorana i kao juniorskog i seniorskog izbornika naše ženske rukometne reprezentacije te trenera koji je s RK Podravkom osvojio čak 8 trofeja od kojih 5 kupova i 3 prvenstva. Zaštitni je znak ovog kampa koji zasigurno ima što pokazati mladim generacijama.

Sasvim logično da je i kći Ivona nastavila obiteljsku tradiciju i nakon povratka iz Poljske gdje je igrala za RK Jaroslaw rado je navratila u kamp gdje je održala nekoliko oglednih treninga. No više od toga zanimljivija je njena uspomena na Selce i rukometni kamp kad je još bila sasvim mala. Naime, na putu od igrališta do zgrade hostela jednostavno je nestala. Nastala je frka i strka za malim djetetom, a da bi se ona odjednom pojavila iz obližnjeg grma kazavši da je dobro i da joj nije ništa te se nastavila igrati dalje. Ta je anegdota prati do danas.

Procijenite sami što tek jedan grm napraviti može jednoj takvoj rukometašici i bivšoj juniorskoj i kadetskoj reprezentativki?!