KOŠARKA

NBA igrač Jusuf Nurkić poklanja gradu Zadru igralište u čast Kreše Ćosića!

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac i igrač NBA ekipe Portland Trail Blazersa, Jusuf Nurkić (28) odlučio je gradu Zadru pokloniti igralište u čast velikog Kreše Ćosića.

Iako je poznat kao grad košarke, u Zadru dosad nije postojao niti jedan košarkaški teren koji nosi ime legendarnog Krešimira Ćosića. Uz Nurkićevu pomoć, ta situacija će se sada i službeno promijeniti. On je za Zadar nastupao prije deset godina, davne 2013. i uvijek je isticao svoju ljubav prema “najkošarkaškijem gradu na svijetu”.

“Moji Zadrani, kako u Zadru nema službeno košarkaško igralište po imenu Krešimira Ćosića, moja želja je bila da to promijenim i konačno imamo dogovor. Poklonit ću igralište za djecu gradu Zadru u čast velikog Kreše Ćosića. Lokacija košarkaškog igrališta: Pet Nebodera Zadar. Drago mi je da sam uz koordinaciju divnih ljudi uspio doći do realizacije”, napisao je u objavi na Facebooku.

Nakon Zadra otišao je put NBA lige, točnije u Denver, a na odlasku je rekao da bi “njegova karijera sigurno izgledala drugačije da nije bilo Zadra”. Obećao je i da će se jednog dana vratiti u Zadar, “čim prvi put budem slobodan igrač”, uz dodatak da mu je to bio najdraži dres koji je nosio u karijeri.

Ova vijest dolazi samo par dana nakon što je Nurkić održao košarkaški kamp u Vukovaru u čast poginulima u ratu u Vukovaru i Srebrenici. Velik na terenu, ali i izvan njega je centar Portlanda, a mi možemo zaključiti kako se na njega mogu ugledati i neki naši domaći igrači, kako bivši tako i sadašnji…

Izvor: www.crosarka.com Foto: Facebook