RUKOMET

2. HRL ZAPAD: Dubovčaki pobjedom u gradskom derbiju opet u igri za naslov

Gradski derbiju kola 2. HRL Zapad za muške odigra je pred prepunim tribinama sportske dvorane OŠ Grabrik. Sastali su se karlovački klubovi, drugoligaši, druga ekipa HRK Karlovca i RK Dubovac. Susret je završen pobjedom vodećeg Dubovca s rezultatom 31:26 (17:13).


RK DUBOVAC: Horvat 1, Matijašić, Tuškan, Kordić 2, Belavić 4, Luketić 5, Marić 1, Vučić 3, Horvat, Moškun, Plazibat 2, Štrucelj 4 (2), Boka 2, Mandić 4, Cvitanović 2, Petrić 1. Trener Dragomir Požega.
HRK KARLOVAC II: Žužić, Marić 1, Grčić 4, Kovačić, Gračan, Šalković 4, Benić 1, Raužan 2, Opat 1, Dujmić 6 (5), Kojčin 6, Balen 1, Frković, Mihalić, Relić, Fištrović. Trener Miodrag Višnić.


Dubovčaki koji se nadmeću s Gospićanima za prvo mjesto nisu dozvolili iznenađenje u lokalnom derbiju već su zasluženo slavili s pet golova razlike i novim bodovima poručili gospićkoj momčadi da ne odustaju od prvog mjesta. Utakmica je samo na trenutke bila rezultatski neizvjesna ali većinom susreta Dubovčaki su mladoj ekipi karlovačkog prvoligaša pokazali da su u ovom trenutku bolja i iskusnija momčad koja zaslužuje pobjedu u ovom derbiju.

Kako još uvijek nije razriješen prvak 2. HRL Zapad. Zanimljivo će biti u pretposljednjem kolu (15.4.) kad druga momčad HRK Karlovca igra s Gospićem u Karlovcu. U tom bi susretu trebao biti razriješen prvak. Ukoliko pobijede Karlovčani, Dubovac bi mogao biti prvak. Na ljestvici trenutno vodi Gospić s jednim bodom više od Karlovčana. HRK Karlovac je na petom mjestu s 15. bodova.

Foto: Silvijo Selman