KAŠvideo REKREACIJA

SVE JE ISTO K’O I LANI: Igrači Rakovca obranili naslov najboljih košarkaških haklera u gradu na 8 obala

Ovogodišnja finalna utakmica bila je preslika lanjskog finala Amaterske košarkaške lige – HAKL lige. Rakovac je pobijedio momčad Pop AP-a sa 10 koševa razlike, 61:50. U utakmici za 3. mjesto Lavići su pobijedili Novi centar rezultatom 46:39.

Rakovčani su odlično ušli u utakmicu tako štio su već u prvih nekoliko minuta stvorili prednost od 10 koševa razlika. No, kad se činilo se da će to biti još jedna lagana pobjeda i slavlje Rakovca, momčad Pop AP se odjednom trgnula pa je na poluvremenu rezultat glasio 30:30. Četiri minute prije kraja na semaforu je stajalo 47:47 i činilo se da će utakmica ući u neizvjesnu završnicu. Potom su uslijedile dvije trice Bebera i Božića za nedostižnih 9 koševa razlike, a što je iskusnija momčad Rakovca znala zadržati do kraja za konačnih 61:5o za Rakovac.

Tako je, eto, spustio zastor na još jedno izdanje karlovačke Ljetne košarkaške HAKL lige, ujedno i četvrto uzastopno slavlje Rakovčana u posljednje četiri godine. Pred lijepo popunjenim Šancem odigrano je možda i najbolje finale u posljednjih nekoliko godina i to zahvaljujući vrlo dobrim igračima Pop AP-a koji su pružili dostojan otpor s puno trke, želje i borbe.

U utakmici za 3. mjesto momčad Lavića je bila bolja od ekipe Novog centra i to također u samoj završnici pobijedivši rezultatom 46:39. Iako su igrači Novog centra bili u prednosti tri četvrtine meča kratka klupa i izlazak dva igrača s pet prekršaja doveli su „lavove“ do trećeg mjesta.

Za najboljeg strijelca ovogodišnje lige proglašen Tin Panjević, a najbolji igrač lige je Denis Hrvojević, obojica iz ekipe Rakovca.