BICIKLIZAM REKREACIJA

GRAD KARLOVAC POZIVA: Obilježite 11. obljetnicu ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju ..

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Karlovcem, Karlovačkom županijom, Slatkovodnim akvarijem – Aquatikom i partnerima organizira obilježavanje 11. obljetnice ulaska RH u Europsku uniju i završetak korištenja EU fondova iz financijske perspektive 2014.-2020. na dan 30.6.2024. u Gradu Karlovcu, od 15:00 do 19:00 sati.

Centralna točka obilježavanja ove obljetnice bit će biciklijada kojom će se sudionici provesti kroz Grad Karlovac i uz neke od značajnijih EU projekata koji su financirani bespovratnim sredstvima EU fondova i koji su doprinijeli razvoju grada i županije.

Start i cilj biciklijade bit će u Slatkovodnom akvariju – Aquatici, a biciklijada će obići još i ove projekte: Nikola Tesla Experience Centar, gradilište zgrade Hrvatski dom, Aglomeracija Karlovac te Kino Edison. Ulice kojima će se voziti biciklijada su sljedeće: Ulica Branka Čavlovića Čavleka (Aquatika), Ulica 13.srpnj, Ulica Rakovac, Prilaz Korani, Ulica F. Kurelca, Ulica Tadije Smičiklasa, Domobranska ulica, Do rotora na Korzu (kod HPBa) i natrag istim putem.

Podjela startnih majica započet će u 15:00 sati, start biciklijade predviđen je za 16:15 sati, a povratak u Aquatiku oko 17:15.

Od 17.15 do 19.00 sati bit će upriličen promotivni i zabavni program za sudionike biciklijade i građane koji će uključivati: izložbu EU projekata, promociju lokalnih EU korisnika i njihovih projekata, podjelu promotivnog materijala, tombolu i nagradni kviz te zakusku i osvježenje za sve sudionike. Za najmlađe smo osigurali zabavni kutak s dječjim igrama i napuhancima. Također, osiguran je besplatan ulaz u Aquatiku.

Svi koji žele sudjelovati u biciklijadi molimo da prouče Uvjete i pravila sudjelovanja te da se registriraju putem prijavnog obrasca u nastavku:

Za sudjelovanje u drugim aktivnostima programa nije potrebna registracija.