EURO 2024 NOGOMET

Procurio video drame u Dortmundu koja je trajala 57 minuta, otkriveno tko je maskirani uljez na krovu stadiona

Skoro sat vremena trebalo je policiji da uhiti maskiranog muškarca koji se za vrijeme utakmice Njemačke i Danske popeo na konstrukciju krova stadiona u Dortmundu.

Prema navodima policije, 21-godišnjak iz Osnabrücka (inače grada nadomak Dortmunda) popeo se na krov za vrijeme utakmice u 22.27 sati i odbio sići. Kako se popeo i koji su uopće bili motivi njegovog čina još uvijek je nepoznato. Policiji je, također, nejasno i je li 21-godišnjak želio ugroziti posjetitelje stadiona.

Zbog policijske akcije koja se odvijala na vrtoglavim visinama i to uz pomoć helikoptera koji je osvjetljavao sumnjivca kako bi ga snage reda držale na oku početak drugog poluvremena je kasnio. Jasno se moglo vidjeti kako je sudac Michael Oliver u razgovoru s dvojicom kapetana Ilkayom Gündoganom i Kasperom Schmeichelom pokazuje prema krovu. Tek po završetku utakmice, točno 57 minuta nakon što je maskirani muškarac primijećen ondje gdje ne bi trebao biti, naoružani policajci su ga uhitili.

“Policija je sada uhitila muškarca. Ni u jednom trenutku nije bilo opasnosti za druge ljude. Još uvijek ne možemo dati nikakve informacije o identitetu muškarca niti motivu”, oglasila se njemačka policija još u nedjelju navečer.

VIDEO: https://twitter.com/i/status/1807173775114273111

Izvor: SN Foto: M. Ulmer/Imago Sportfotodienst/Profimedia