PRENESENO

Stipe Miočić obranio naslov UFC prvaka i definitivno postao najveći teškaš u povijesti

Slavio je protiv Daniela Cormiera jednoglasnom sudačkom odlukom. Bila je to spektakularna izvedba, taktički jako pametna od američkog borca hrvatskih korijena koji je sada definitivno postao najveći teškaš u povijesti.

Nitko mu sada ne može osporiti da je najveći. Miočić je jednoglasnom sudačkom odlukom odnio pobjedu, a prema ocjenama dvojice sudaca dobio je četiri od pet rundi, dok je jedan sudac odlučio da je on dobio tri, a Cormier dvije runde.

Za razliku od prva dva meča kada je u nekim trenucima, pogotovo na startu, silio protiv Cormiera, Miočić je ovog puta bio vrlo oprezan, ali je istovremeno bio i vrlo opasan. Udarao je s distance, nije dozvolio rušenje Cormieru, iako je ovaj to pokušao napraviti u prvoj rundi, nije se opuštao u klinču što ga je u prvom meču koštalo poraza. Bio je to savršeno izvršen plan borbe koji je dogovorio sa svojim timom, iako je nakon pobjede u razgovoru s Joeom Roganom izjavio da u određenim trenucima meča nije imao pojma što radi, odnosno da se bori instiktivno. Ono što je bila osjetna razlika u odnosu na prvi meč je pritisak i stiskanje Cormiera uz kavez što Stipe nije često radio u prva dva meča. Sada je to bio standardni dio svake runde, što je u konačnici i DC priznao da ga je iznenadilo.

Daniel se nakon meča požalio na jedan ubod u oko, koji se ruku na srce dogodio, nakon kojeg nije vidio ništa do kraja meča. Kazao je da samo vidi crno i ništa više. Podsjetimo, konstantni ubodi u oči, među kojima se jedan dogodio, su bili specijalnost Cormiera u prve dvije borbe, a nakon druge je Miočić morao i na operaciju zbog čega mu je i nastavak karijere bio upitan.

Miočić je tako po četvrti put u karijeri uspješno obranio naslov UFC prvaka, pojas koji je dva puta osvajao (protiv Fabricija Werduma i Daniela Cormiera). Što se Cormiera tiče, ovo je bila njegova posljednja profesionalna borba. Bio je dvostruki UFC prvak u ljeto 2018. godine kada je osvojio pojas teškaškog kralja, te je pritom već imao pojas najboljeg u poluteškoj kategoriji. Srećom, nije se umirovio kao prvak …

PRENOSIMO GOL.hr PIŠE Neven Rittar FOTO Gol.hr