PRENESENO

Izabrana nova Miss sporta! Bavi se plivanjem, a ljepotom je sve oborila s nogu

Amina Kajtaz nova je Miss sporta Hrvatske. Rođena u Njemačkoj, dugo je živjela u Mostaru, a trenutno je Zagrepčanka. Njezin sport je plivanje i članica je zagrebačkog kluba Mladost.

Na zadnjem prvenstvu Hrvatske osvojila je šest zlatnih medalja. Nepobjediva je na 50, 100 i 200 metara delfin. Njezin otac je bio vrhunski nogometaš. Nastupao je za mostarski Velež u generaciji sa Semirom Tuceom. U to vrijeme “rođeni” su bili hit nekadašnje jugoslavenske nogometne lige.

– Naravno da sam sretna. Ovo je zaista jedno lijepo priznanje. Moram pohvaliti cijelu organizaciju jer smo proveli tri sjajna dana na pripremama u izletištu Stara škola. Malo mi je bilo nezgodno jedino to što sam svako jutro morala na plivački trening od 6.30 do 9 sati. Ali, navikla sam se buditi oko pet, a ići spavati oko devet navečer – rekla je i dodala – Slično je bilo nakon Olimpijskih igara u Riju kada su me novinari proglasili najljepšom sportašicom Igara.

Prva pratilja Miss sporta Hrvatske je Klara Crismanich, body builderica iz Rijeke.

– Godinama sam igrala odbojku, ali sam zbog ozlijede morala prestati – rekla je Klara.

Druga pratilja je zagrebačka nogometašica Mia Kalašić koja trenutno igra za Orobicu iz Bergama, u talijanskoj Seriji A.

– Čudna godina za mene. Prvo sam mislila kako ću odigrati jednu lijepu sezonu u Italiji, a onda se dogodio koronavirus. I baš sam bila u žarištu, u talijanskom gradu Bergamu. Da nisam sama u izolaciji prebacila sam se kod Sandre Žigić koja igra za Milano – priča Mia Kalašić.

Za Miss fotogeničnosti izabrana je Nina Vuković, atletičarka iz Velike Gorice.

Djevojke su se žiriju predstavile u tri izlaza – sportska odjeća, kupaći kostimi i večernje haljine, a posebnost izbora bio je talent show. Za dobru atmosferu pobrinuli su se glazbeni gosti – Dora Vuraić, Mila Elegović, Mladen Burnać, te sjajni Marichi band Los Caballeros. . Program je vodio Davor Garić.

IZVOR Večernji list FOTO Dalibor Urukalović/PIXSELL