ATLETIKA

Helena Valentić pobjednica Kupa Hrvatske na 3000 sa zaprekama, Bruni Belčiću srebrna medalja na 1500 metara

Protekli vikend je u Zagrebu održan Kup Hrvatske gdje je sjajan uspjeh postigla članica AK Karlovac Helena Valentić. Pobijedila je u utrci na 3000 metara sa zaprekama u vremenu 11:24,95 te tako osvojila zlatnu medalju. Druga je Šrut iz AK Agram iz Zagreba a treća Tibljaš, članica AK Kvarner iz Rijeke.

U muškoj konkurenciji Bruno Belčić je osvojio odlično 2. mjesto i srebrno odličje u utrci na 1500 metara, osvojivši ujedno i najviše bodova za AK Karlovac u poretku za ekipno prvenstvo Hrvatske. Pobjednik je Ivaničić iz riječke Liburnije.

Hrvoje Neralić je osvojio 5. mjesto u utrci na 110 metara s preponama te 8. u utrci na 400 metara. U ekipnom prvenstvu 8 najboljih klubova Atletski klub Karlovac zauzima 6. mjesto.

– Već sam plasman naših atletičara među osam najboljih ekipa iz Hrvatske je hvale vrijedan uspjeh, pogotovo što nismo mogli trenirati bacačke discipline, skok u vis i motku, a dalj i troskok u nevjerojatno lošim uvjetima. Nakon Kupa očekuje nas još jedno važno natjecanje, seniorsko pojedinačno prvenstvo Hrvatske, koje je na rasporedu u Zagrebu 8. i 9. kolovoza. Nadamo se medalji – kaže trener Saša Belčić.

Foto:Facebook