OSTALI SPORTOVI REKREACIJA

VRATILA NAM SE BICIKLIJADA: Grad Karlovac spašava najomiljeniju karlovačku biciklijadu od zaborava

Nakon tri godine neodržavanja najpoznatija i u Karlovčana najomiljenija Prvosvibanjska biciklijada ove godine ponovno kreće. Ne više od Korza do Grduna kao prethodnih godina, i ne više u organizaciji Nikole Badovinca iz SSSH Karlovačke županije – već u organizaciji Grada Karlovca.

Dogradonačelnica Karlovca Ivana Fočić pozvala je sugrađane da praznik rade iskoriste na zdrav i rekreativan način te da svi sudionici trebaju voditi brigu o vlastitoj, ali i sigurnosti drugih.

  • Ruta nije zahtjevna, nema velikih uspona. Nije važno tko će pobijediti već da svi sretno dođu do cilja. Nadam se da će nas biti puno i da će nas vrijeme poslužiti. – kazala je Fočić.

Okupljanje počinje u 8 sati ispred Karlovačke banke koja je glavni sponzor biciklijade. Ruta je dugačka 12 kilometara kao nekad kad se vozilo do Grduna. Naime, kretat će se novom trasom ulicama grada – od Radićeve ulice, Drežnika do ŠRC Korana gdje će za sve sudionike biti organiziran besplatni grah, piće i zabavni program. Za najmlađe (od 11 do 14 sati) na šetnici uz Aquatiku bit će organizirane sportske igre i eko animacija.

Start je u 10 sati već tradicionalno kod Stare kavane (danas Papa’s bara). Kolona biciklista ići će trasom: Korzo – Dubovac – Borlin – Donja Jelsa – Hrnetić – Drežnik – Most grada Alessandrije – Luščić – Grabrik – Rakovac pa do ŠRC-a Korana.

Foto: R. Fajt/Kaportal