OSTALI SPORTOVI VESLANJE

VK KORANA: Završene pripreme kandidata za juniorsku veslačku reprezentaciju

Luka Hajdin vratio se s jednotjednih priprema na vodi juniorske izborne vrste koje su prema planu Hrvatskog veslačkog saveza održane od 26. studenog do 3. prosinca 2022. na regatnoj stazi u Zatonu kod Šibenika. Ove pripreme bile su i kao izborne za Europsko i Svjetsko juniorsko prvenstvo.

  • Pristup radu bio je ozbiljan i profesionalan. Dnevno smo trenirali dva puta, treninzi su bili dosta iscrpljujući tako da smo sve slobodno vrijeme koristili za odmor. Zadovoljan sam, malo me je iznenadila promjena ‘terena’ jer nisam navikao na more i valove tako da je i to za mene bilo jedno novo iskustvo. – rekao je Luka Hajdin, veslač VK Korana.

Podsjetimo da je Luka Hajdin pozvan na osnovu odličnih rezultata što ih je ove godine postigao na ergometrima i na nedavno održanoj Daljinskoj regati na Jarunu.

Na pripremama je bilo 22 veslača, 5 veslačica i 8 trenera iz 11 hrvatskih klubova.

Veslači/ce: Patrik i Anton Lončarić, (Mladost), Goran Mahmutović i Roko Bošković (Mornar), Boris Cesarec, Davor Poljančić, Ivana i Josipa Jurković i Dora Dragičević (Trešnjevka), Vito Prižmić (Ošjak), Franka Zoričić, Bartol Medić i Nikola Knežić (Krk), Niko Čulov (Biograd), Luka Hajdin (Korana), David Medica, Fabio Peruška i Adrian Mačina (Istra), Borna Letinović i Marko Slišković (Jarun), Vito Budimir (Jadran, Rijeka), Nika Iveković (Zagreb).

Treneri: Toni Urlić (Mladost), Krešimir Petrović i Aleksandar Vukojičić (Trešnjevka), Josip Milić (Zagreb), Davor Radović i Darko Mikšić (HVS), Luka Vrgoč (Mornar) i Milan Radetić (Krk).