OSTALI SPORTOVI VESLANJE

VESLANJE: KAveKAŠica Ema Hodak i dalje nepobjediva u svojoj kategoriji

Korana je imala jedno 1., po dva 2. i 5., te po jedno 3. i 7. mjesto. Sabljaci su imali po jedno 2., 4., 5. i 6. mjesto, a Karlovac je imao jedno 1. mjesto.

Na veslačkoj stazi na Jarunu u Zagrebu održano je 2. Otvoreno prvenstvo Zagreba 2021. u veslanju uz nastup velikog broja veslačica i veslača iz gotovo svih hrvatskih klubova.

Iz Karlovačke županije nastupili su klubovi Korana, Sabljaci i novoosnovani Karlovac. Korana je nastupila a sedam posada, Sabljaci četiri, a Karlovac s jednom posadom. Korana je imala jedno prvo, po dva druga i peta te po jedno treće i sedmo mjesto. Sabljaci su imali po jedno drugo, četvrto, peto i šesto mjesto, a Karlovac je imao jedno prvo mjesto.

Najzapaženiji rezultat na ovoj regati očekivano je imala KAveKAŠica Ema Hodak koja je još jednom potvrdila da nema premca u svojoj kategoriji u skifu za kadetkinje A. Odličan plasman imali su i njeni klupski kolege Josip Jakšić i Igor Šušnjar koji su zauzeli druga mjesta – Jakšić u skifu za kadete A (grupa H1), a Šušnjar u skifu za juniore B.

Kod Sabljaka najbolji plasman imala je Izabela Poljančić u skifu za kadetkinje A, dok je u posadi Karlovca nastupio Tin Jarnjević zauzevši 1. mjesto u skifu za kadete A (grupa H2).

  • Kako je ovo bila vrlo jaka regata s puno natjecatelja jako sam zadovoljan rezultatima naših veslača i veslačice tako da s optimizmom očekujem prvenstvo države koje će se održati 19. ovog mjeseca – kratko nam je odgovorio Zlatko Katušin, profesionalni veslački trener u Korani.

Svi rezultati:

VK KORANA
Maks Findrik KMB 1x 5. mjesto
Josip Jakšić KMA 1x 2. mjesto u grupi H1
Roman Romčević KMA 1x 3. mjesto u grupi H2
Noa Ružić/Šime Ravnjak KMA 2x 7. mjesto
Ema Hodak KŽA 1x 1. mjesto
Igor Šušnjar JMB 1x 2. mjesto
Mauro Bauer JMB 1x 5. mjesto

VK SABLJCI
Fran Mihalić KMA 1x 6. mjesto u grupi H1
Izabela Poljančić KŽA 1x 2. mjesto
Lara Blašković/Pavlina Barišić KŽA 2x 5. mjesto
Lana Vujasin JŽB 1x 4. mjesto

VK KARLOVAC
Tin Jarnjević KMA 1x 1. mjesto u grupi H2