OSTALI SPORTOVI VESLANJE

Veslački rekreativci na Kupi: Novi početak stare veslačke ljubavi!

Veslački veterani, bivši aktivni članovi Veslačkog kluba Korana -Tihomir Jarnjević, Luka Mesarić, Branislav Rončević i Miro Katić, za razliku od nekih svojih klupskih kolegica, ne pripremaju se za Svjetskog veslačko prvenstvo veterana. Za odlazak na tako značajno i veliko natjecanje trebalo bi im puno više mjeseci treninga i odricanja, a zbog obveza na poslu to si ne mogu priuštiti.

Zapitali smo zadnjeg karlovačkog olimpijca Tihomira Jarnjevića koji je nastupio na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine, što nam ima za reći o tome:

– Ha, ha … ma kakvo svjetsko prvenstvo! Drago nam je da se naše bivše veslačice vesele što opet mogu veslati na našoj Kupi. Dvaput tjedno, a kasnije možda i češće, mi iz gušta veslamo u četvercu na pariće koji je Davorin Katušin prošli tjedan osposobio za izlazak na vodu. Vesla su nova a čamac je star već više desetljeća i trebalo je sve to znati ‘porihtati’, a ‘Mika’ je pravi majstor u tome. Zasad nas je četiri-pet a uskoro bi nas rekreativaca moglo biti i više. Važno je da sad imamo čamac u kojem možemo veslati – kaže Tihomir Jarnjević.

Na vodu izlaze samo kad na treningu nisu regatni veslači i polaznici Škole veslanja i tako vode računa da jedni drugima nisu na smetnji.

– Znate, nama veteranima je jako stalo do našeg kluba i spremni smo pomoći u svakom pogledu – dodaje „Jarka“.

Što bi to značilo ne znamo? Znamo tek toliko da se bliži redovna izborna skupština kluba. Tko zna, možda je ovo novi početak jedne dugogodišnje veslačke ljubavi!

Foto: Facebook