OSTALI SPORTOVI VESLANJE

VESLAČI NAJAVILI DOMAĆU REGATU: ‘Favoriti smo, nadam se prvom mjestu i pobjedi u memorijalnoj utrci’, optimist je trener Katušin

Uoči održavanja tradicionalne 68. Karlovačke veslačke regate i 30. memorijalne utrke ‘Bruno Cetinjanin’ Veslački klub Korana održao je konferenciju za novinare na kojoj su govorili predsjednik kluba Bruno Rogić, profesionalni trener Zlatko Katušin, veslačica Ema Hodak i veslač Igor Šušnjar.

Predsjednik Rogić govorio je o aktivnostima Uprave, Školi veslanja za koju je velik interes i tome o da je nedavno pojačan trenerski kadar Škole s novim trenerom Abdulahom Selimovićem. Renovirana je, kaže, teretana a radi se i nova splav tako da je vrijeme pandemije iskorišteno za ulaganje u infrastrukturu.

– Konstrukciju splavi još su prošle godine završili veslački veterani. Uz donaciju dasaka i greda za splav od tvrtke Drvo trgovina i g. Tomislava Mikšića vjerujemo da ćemo uspjeti do regate osposobiti splav za korištenje. Tu bih spomenuo i građevinskog poduzetnika g. Zlatka Peterlina koji nam je obećao postaviti daske na konstrukciju splavi. Zahvaljujemo i obrtu Maing iz Karlovca koji su nam donirali pehare i medalje za našu regatu. Naši tradicionalni donatori regate jesu TD Sitotisak Tampontisak – obrt za tiskanje na tekstilu i drugim reklamnim materijalima i tvrtka Europromkazao je Bruno Rogić dodavši:

– Sa Gradom smo dogovorili obnovu energetskih kabela kako bismo dobili dodatnu sigurnost da ne dođe do kakvog požara. Obnovit će se i gromobranske instalacije.

Trener Zlatko Katušin naglasio je kako su u ovoj sezoni veslačice i veslači kluba nastupili na 8 regata te da je zadovoljan ostvarenim rezultatima, posebno u kadetskoj konkurenciji. Naglasio je i da se očekuje dolazak na Karlovačku regatu 80 veslača iz svih zagrebačkih klubova, Vukovara i Sabljaka iz Ogulina koji će nastupiti u 8 disciplina.

– Favoriti smo, nadam se da sveukupno prvom mjestu i pobjedi u memorijalnoj utrci – optimist je Katušin.

– Nezahvalno je prognozirati ali u srijedu će biti zaključene prijave pa ćemo moći biti precizniji – dodaje.

Optimizam temelji na, kako kaže, vrlo dobroj generaciji u kadetskoj konkurenciji koja je u ovoj sezoni postigla dobre rezultate. Pohvalio je kadetkinju Emu Hodak koja je pobijedila na svim dosadašnjim regatama osim proteklog vikenda na regati Croatia Open, kao i veslača Igora Šušnjara koji vesla u dobroj formi. Još je pohvalio i Jana Latkovića, Luku Ranitovića, Josipa Jakšića i seniora Marija Konjevodu. Spomenuo je i kako imaju smjenu generacija jer su neki veslači zbog pandemije koronavirusa odustali od daljnjeg bavljenja veslanjem. Nakon Karlovačke regate do kraja sezone očekuju ih još nastupi na finalu Kupa i Državnom prvenstvu.

Veslačica Ema Hodak i veslač Igor Šušnjar izrazili su zadovoljstvo svojim ovogodišnjim nastupima i postignutim rezultatima kazavši kako im je ugodno baviti se veslanjem te da mogu bez problema uskladiti svoje obveze u školi sa svakodnevnim treninzima koje imaju

68. Karlovačka regata i 30. memorijalna utrka ‘Bruno Cetinjanin’ održati će se subotu od 11 sati na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu u sklopu obilježavanja 442. rođendana grada Karlovca.

Foto: G. Tomičić/RM