ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

TUŽNA VIJEST: Preminuo je Ivica Vučetić, bivši atletičar i dugogodišnji blagajnik Atletskog kluba Karlovac

U 79. godini u Karlovcu je, nakon duge bolesti, preminuo Ivica Vučetić. Posljednji ispraćaj bit će u četvrtak, 27. srpnja 2023. od 14 sati na rimokatoličkom groblju na Dubovcu.

Ivica Vučetić se kao mladić 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća bavio atletikom nastupivši na raznim natjecanjima u dresu karlovačkog Željezničara, u disciplinama 400 i 400 metara s preponama. U to vrijeme atletikom su se bavili: Stjepan Poljak, Ivica Trputec, Vladimir Horvatić, Zlatko Vučetić, Miroslav Došen, Milan Vignjević, Tasja Katić i drugi.

Nastupio je za reprezentaciju Jugoslavije na Europskom prvenstvu željezničarskih klubova u Lenjingradu 1966. u disciplinama 400 m, 400 m s preponama i štafeti 4×400 m. Sudjelovao je u organizaciji međunarodnih atletskih natjecanja te je bio član Zbora atletskih sudaca Hrvatske.

U siječnju 1989. izabrana je nova uprava AK Karlovca na čelu s predsjednikom Stevom Kostadinom u koju je za člana, na dužnosti blagajnika, izabran Ivica Vučetić. Nakon toga dugi niz godina ostaje blagajnik karlovačkog atletskog kluba.

Dobitnik je nagrade KŠZ za dugogodišnji rad u sportu, priznanja karlovačke SOFK-a kao natjecatelj i sportski dužnosnik, a plaketom kluba je nagrađen o u povodom 50-te godišnjice Atletskog klub Karlovac.