OSTALI SPORTOVI ZAJEDNICE SPORTOVA

TURNEJA KA-ŽUPANICE: ‘Ljubav prema sportu nema granica, a kroz zajednički rad stvorili su vrijednosti koje će generacije moći koristiti’

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin nastavila je svoju turneju po sportskim udrugama. Nakon što je posjetila nekoliko klubova u Karlovcu gđa Furdek-Hajdin obišla je TKD Pranu i Inline hokej klub Karlovac u njihovim novouređenim objektima u bivšoj vojarni Luščić. Ovoga puta je došla u pratnji Želimira-Žigu Feitla, prvog čovjeka županijskog sporta.

Dosta je klubova koji su u bivšoj vojarni na Luščiću, na tom zapuštenom prostoru, od Grada Karlovca dobili na korištenje objekt. Kako je riječ o devastiranim objektima trebalo je puno rada i sredstava kako bi se objekti doveli u funkciju. Treba naglasiti kako su ih uredili dobrovoljnim radu i vlastitim sredstvima svojih članova.

Uz riječi potpore na vrijednim sportskim rezultatima, a prije svega društvenim postignućima, županica je ove klubove, kao i sve druge koje je u proteklih mjesec dana obišla, a koji su samostalno uređivali svoje prostore, istaknula kao primjer koliko je volonterstvo značajno za amaterski sport.

  • Ovi su klubovi su pokazali da ljubav prema sportu nema granica, a kroz zajednički rad stvorili su vrijednosti koje će još generacije moći uspješno koristiti. Rad ovih klubova zaslužuje velike pohvale te svaku vrstu naše potpore u budućim vremenima – naglasila je Martina Furdek Hajdin.

Taekwondo klub Prana i Inline hokej klub Karlovac jedni su od klubova koji su se snašli za krov nad glavom te su uz pomoć vlastitoga članstva, samostalno i bez financijskih potpora, uredili svoja sportska borilišta i društvene prostorije.

  • Naši članovi su uložili svoja materijalna sredstva te mnogo sati dobrovoljnog rada. Klub sada ima 600 kvadrata novih prostora za treninge. Radi se o dvije trening dvorane od 140 i 70 kvadrata, a tu su i svlačionice, sanitarni čvorovi te društvene prostorije. Kod nas trenira oko 170 djece s kojim rade četiri trenera, a jedan trener osposobljen je i za rad s djecom s poteškoćama u razvoju – kazao je Goran Cvitak, predsjednik TKD Prana.
  • Uređena je dvorana za inline hokej, jedna od rijetkih u Hrvatskoj, koja ima funkcionalnu opremu te služi za trening i natjecanja preko 80 naših članova kluba, djevojaka i dječaka, u više dobnih selekcija – kazao je Matija Ratkaj, predsjednik IHK Karlovac.

Izvor: Karlovačka županija