OSTALI SPORTOVI TENIS

TENISAČI U SELCU i RIJECI: Mladi tenisači iz Karlovca i Ogulina na Davis Cupu Hrvatske i Austrije u Rijeci

Popularno odmaralište Karlovčana u Selcu širom je otvorilo vrata posjetiteljima. Prvi gosti bili su sportaši, njih oko 120. Nakon malih nogometaša iz Karlovca Hostel Karlovac ugostio je i teniske nade iz Karlovca i Ogulin.

Vikend su prenoćili u Selcu a u Rijeci su gledali kvalifikacijski Davis Cup susret Hrvatske i Austrije. Ogulinski i karlovački klub bili su zapravo jedini klubovi iz Hrvatske koji su organizirano otputovali u Rijeku na Davis Cup.

  • Bila je to izvrsna prilika da uživo vide svoje sportske uzore i osjete što znači igrati pred mnogobrojnom i navijački raspoloženom publikom. – kaže direktor Hostela Karlovac Dario Smojver, bivši tenisač i teniski trener a od nedavno i komentator tenisa na Sportskoj televiziji.

Voditeljica turističke agencije Hostela Margita Hreljac zadovoljna je ovakvim ranim početkom sezone. Direktor Smojver pak s gradskim službama dogovara unutarnju rekonstrukciju Hostela i ishodovanja građevinske dozvole za izgradnju sportske dvorane.

Spomenimo još i to da će zaposlenici Hostela otputovati u Budimpeštu gdje će se susresti s gradonačelnikom VII okruga u kojemu će u slijedeća dva dana obići i predstaviti se mnogobrojnim školama i sportskim udrugama. Sve to rade u suradnji i uz pomoć Katice Benschik, Hrvaticom s mađarskom adresom i provjerenom prijateljicom karlovačkog hostela u Selcu.

BORNA ĆORIĆ SKINUO DOMINICA THIEMA I UVEO HRVATSKU U GRUPNU FAZU DAVIS CUPA

Na slici: Vladimir Jovanoski – direktor Hrvatskog teniskog saveza, Marin Mikša – voditelj Sudacke službe (stoji drugi slijeva), 20 linijskih sudaca, ITF Glavni suci, Hawk-Eye i Vrhovni sudac (Referee)

Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija prošla je kvalifikacije te osigurala prolaz u jednu od skupina ovog natjecanja nakon što je u Rijeci pobijedila Austriju 3-1.

  • Sretan sam i zadovoljan jer smo pobijedili vrlo opasnu Austriju – rekao je Vedran Martić, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije, nakon slavlja hrvatskih tenisača 3-1 u Rijeci.

Natjecanje po skupinama, gdje se opet plasirala Hrvatska, bit će održano od 12. do 17. rujna u četiri različita, zasada još uvijek nepoznata grada. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiriju skupina izborit će plasman u četvrtfinale, na turnir kojem će od 21. do 26. studenoga domaćin, kao i prošle godine, biti Malaga.

Suci i sakupljači loptica

Svoj obol odličnoj organizaciji Davis Cupa već godinama daju i Karlovčani. Prvi je u organizaciju bio uključen Dragutin Mikša, onda je Dugorešanin i član karlovačkog kluba Tomislav Poljak postao direktor umaškog turnira, a voditelj sudačke službe u Umagu i na meču u Rijeci zadnjih godina je Marin Mikša, član Teniskog kluba Karlovac.