GOLF OSTALI SPORTOVI

KA-ZIMSKA LIGA U GOLFU: Pobjednici prve lige u kategorijama jesu Božidar Brajković i Damir Karin

Najstariji i najmlađi igrač – Tomislav Pavletić i Ron Karin

Karlovačka Zimska liga u golfu na simulatoru u organizaciji Golf Kluba Karlovac prva je ovakve vrste u Hrvatskoj. Nastupilo je ukupno 9 igrača GK Karlovac. Najstariji igrač je bio Tomislav Pavletić a najmlađi Ron Karin.

  • Bio je ovo prvi od pregršt događaja koji su nam naši golferi spremili povodom 25 godina golfa u Karlovcu i odlična uvertira i pripreme za početak Hrvatske Lige koja započinje 25 i 26 ožujka na terenu u Savudriji. – kaže Tomislav PavletićČlibi, osnivač i najstariji član GK Karlovac.

Ukratko nešto o zadnjim mečevima koji su odlučili prvog prvaka ovakve lige. Zaista, u napetoj završnici na četvrtom terenu Zimske Lige, Laughlin Ranch Golf Kluba u USA zadnji udarci su odlučivali o pobjednicima u dvije kategorije.

  • U Stroke Play (bodovanju po broju udaraca), inače sistemu bodovanja za pro turnire, Božidar Brajković i Nenad Panić ušli su izjednačeni. Brajković je odlično otvorio teren i u prvih 9 rupa stječe prednost od 4 udaraca. Na drugih 9 rupa umor je napravio svoje, popušta mu koncentracija, no Nenad Panić ne iskorištava par dobrih prilika koje ima pa na kraju Božidar Brajković odnosi pobjedu u Zimskoj Ligi u Stroke play-u. Nenad Panić osvojio je drugo mjesto, a treće mjesto osvaja Želimir Feitl. – opisuje meč za prvaka Damir Karin.

Još napetije je bilo u StableFord playu (svaka rupa donosi određeni broj bodova), sistemu bodovanja za amaterske turnire, gdje su Damir Karin i Josip Blašković ušli u zadnji teren s jednim bodom razlike.

  • Blašković je odlično otvorio i kroz dvije rupe preuzeo vodstvo. Nakon 9 rupa igrači su opet bili izjednačeni, nakon čega se Karin odvaja na 7 bodova razlike, koju drži do 17 rupe kada Blašković pogađa birdie. Nakon ukupno 71 odigrane rupe zadnja rupa je odlučivala o pobjedniku. Blašković je opet podigao nivo igre i na zadnjoj ‘par 5’ rupi opet gađao za birdie i izjednačenje ali loptica je stala metar prije rupe. Nakon toga Karin pogađa rupu za double bogey i osvaja Zimsku ligu s tri boda razlike. Treće mjesto osvojio je Josip Bišćan, a četvrto Krunoslav Karin. – ovaj puta meč nam opisuje Želimir Feitl.