OSTALI SPORTOVI TENIS

TATJANA BASAR: Svi želimo nastaviti započeto zato sam se i odlučila prihvatiti ove funkcije

Kao jedina kandidatkinja arhitektica Tatjana Basar jednoglasno je izabrana za novu predsjednicu Teniskog kluba Karlovac nakon što je Izvanredna skupština tenisača prihvatila ostavku dosadašnjeg predsjednika Tomislava Poljaka koji je na toj funkciji proveo šest mjeseci.

Isto tako jednoglasno za novog-zamjenskog člana Upravnog odbora na prijedlog nove predsjednice izabran je Mario Podrebarac. Ostali članovi Upravnog i Nadzornog odbora, a bili su birani na redovnoj sjednici Skupštine kluba u siječnju ove godine, također su jednoglasno potvrđeni s obzirom da su izrazili želju i dalje ostati na svojim dosadašnjim funkcijama.

Koordinator za sportske aktivnosti je Robert Crevar, student Sportskog menadžmenta, a uz novoizabranu predsjednicu Kluba s nestrpljenjem se očekivalo tko će postati novi profesionalni trener nakon što Upravnom odboru u proteklih šest mjeseci nije uspjelo na tu funkciju dovesti Igora Peraka.

Za prvu stručnu osobu, profesionalnu trenericu u TK Karlovac, skupštinari su potvrdili Zagrepčanku Tajnu Lukas Rečić koja dolazi iz poznate teniske obitelji, čija je sestra, Tena Lukas, hrvatska Fed Cup reprezentativka i državna prvakinja. Brat Feliks Lukas etablirao se kao vrsni sportski manager, a sestra Tajna bila mu je desna ruka tijekom turnira u Bolu na Braču gdje je odradila lavovski posao – u tri godine su organizirali veći broj profesionalnih teniskih turnira.

Tomislav Poljak je ukratko obrazložio razloge ostavke koje su prije svega privatne naravi, ali i posljedica poslovnih obveza s obzirom da ne živi u Karlovcu.

– Žao mi je ako sam ostavkom nekoga razočarao. Godina nije bila lagana, korona je puno toga odredila ali mislim da smo u proteklih šest mjeseci ipak puno napravili. U kratkom roku smo napravili značajan iskorak. Dovoljno je reći da Klub danas ima 162 člana a 2019. ih je bilo 82. Na računu imamo 165 tisuća kuna i nemamo dugovanja prema nikome. To je rezultat rada svih članova Upravnog odbora. Nova predsjednica imati će moju podršku ali i podršku svih članova Kluba, Upravnog i Nadzornog odbora, u to uopće ne sumnjam – kazao je Tomislav Poljak.

Tatjana Basar je u svom prvom predsjedničkom nastupu pred Skupštinom pokazala odlučnost voditi klub, onako kako je to Upravni odbor bio zacrtao još u siječnju mjesecu.

– Privatna sam poduzetnica i najmanje mi treba ova funkcija ali svi želimo nastaviti započeto zato sam se i odlučila prihvatiti ove funkcije. Nabavili smo dosta nove opreme, sada imamo 64 djece a prošle godine bilo ih je 20-ak. To je važan iskorak, tako ćemo nastaviti raditi i dalje. Odlučili smo kadrovski pojačati klub, zaposliti ćemo u stalni radni odnos Roberta Crevara koji će biti koordinator sportskih aktivnosti, a Tajna Lukas Rečić nova je profesionalna trenerica. Ovo je početak a naš će se rad tek vidjeti kroz neki period, samo treba biti strpljiv. Svi koji žele pomoći vrata našeg kluba biti će mu širom otvorena – kazala je nova predsjednica Tatjana Basar.

Jednom rečenicom predsjednica Basar spomenula je i negativne napise o klubu u medijima misleći vjerojatno na naš portal i autora ovih redaka. Skloni smo vjerovati da je ta njena izjava dio nedovoljnog iskustva u komunikaciji s medijima, kazavši kako nije dugo u tenisu kojim se rekreativno bavi od 2014. godine kamo je doveo sin.

Tekst i foto: Marijan Bakić