OSTALI SPORTOVI

SVJETSKI KUP NA SLJEMENU: Zubčiću, Vidoviću i Kolegi rezultati karijere u slalomu

Filip Zubčić je osvojio 5. mjesto u slalomskoj utrci za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu, što mu je najbolji rezultat u karijeri u ovoj disciplini, zaostavši za pobjednikom Nijemcom Linuso Strasserom za 47 stotinki, a u Top 15 Zubčiću su se pridružili Matej Vidović kao 12. i Samuel Kolega na 15. poziciji.

Istok Rodeš jezavršio na 23. mjestu, ali je prvi put nakon godinu dana osvojio bodove u Svjetskom kupu. Samuel Kolega je startao kao prvi i postavio vrijeme koje je do kraja uspio nadmašiti samo Austrijanac Michael Matt za 25 stotinki, što je Kolegi donijelo 15. mjesto, a Mattu četvrto. Matej Vidović je trećim rezultatom u drugoj vožnji skočio za devet pozicija i popravio rezultat karijere u slalomu, 15. mjesto iz 2019. sa Sljemena.

Pobjednik je Nijemac Linus Strasser koji je drugi put u karijeri stao na vrh pobjedničkog postolja, ali prvi put u klasičnoj disciplini. Strasser je do trijumfa stigao sa 8. mjesta u prvoj vožnji. Austrijanac Manuel Feller je za pobjednikom zaostao 10 stotinki i drugi put u karijeri se popeo na postolje na Sljemenu. Treći je bio njegov sunarodnjak Marco Schwarz koji je zaostao za 16 stotinki.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL