NOGOMET

Nakon teške bolesti u 50. godini preminuo Marin Pucar, prvi čovjek Podravke i nekadašnji golman NK Karlovac

Karlovačkoj sportskoj javnosti je malo poznato da je Marin Pucar sezonu i pol bio golman NK Karlovca kamo je došao 1994. godine na posudbu iz zagrebačkog Dinama.

Karlovac je u to vrijeme igrao 2. HNL a trenirao ga je Ivan Đalma Marković. Pomoćnici su bili Ivan Pešut i Dušan Komadina–Čomo.

Za Karlovac su u to vrijeme igrali: Skočibušić, Božić, Pribanić, Obrovac, Seferović, Pavlešić, Goršić, Milošević, Vrbanić, Mamić, Fumić, Lucijanić, Godek, Muhamedagić, Cerovac, Lang, Franović, Jelić, Šimunić, Vuljanić, Mađar, Ribar, Šprajcer te uz već spomenutoga Pucara, prinove Borota i Boršić iz Siska te Kolarec iz zagrebačke Croatie.

KT 18.1.1995., autor Ivo Magdić

Sportski direktor bio je Milan Šulentić, tajnik Osman Mustedanagić, a klupski liječnik dr. Nedjeljko Strikić.

U mladosti je igrao nogomet, bio je golman u NK Zadru, a potom su ga zvali na probu i u NK Dinamo. Nogomet je ostavio zbog fakulteta.

POSLOVNA BIOGRAFIJA

Marin Pucar rođen je 1971. godine u Zadru. Diplomirao je Ekonomiju u Zagrebu. Nakon toga stekao je i diplomu u menadžmentu maloprodaje na Leeds Metropolitan University u Engleskoj. Završio je i Podravkinu menadžersku akademiju.

Bio je istaknuti član HSS-a, prvi čovjek Županijske gospodarske komore, član Uprave Hrvatske gospodarske komore i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca. Karijeru je počeo u Gavriloviću, a u Podravku dolazi 2001. na mjesto direktora prodaje, a funkciju člana Uprave Podravke obnaša od 2008. do 2012.

Foto: Podravka