OSTALI SPORTOVI

SVEČANOST U UREDU GRADONAČELNIKA: Gradonačelniku Damir Mandiću uručena Nagrada HMS-a

Predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza (HMS) Stjepan Peršin je u Uredu karlovačkog gradonačelnika Damiru Mandiću uručio Nagradu HMS-a za 2022. godinu i foto dokumentaciju s otvorenja Perivoja Lenarda Lene Šoštarića u Karlovcu.

Nagradu je zaslužio jer je podržao i dao doprinos obilježavanju obljetnice Leonarda – Lene Šoštarića kojom prigodom je u karlovačkom Šancu postavljena spomen ploča gdje je održana prva motokros utrka u Karlovcu.

Pored predsjednika Peršina ispred HMS-a nazočili su član Upravnog odbora Ivan Penić, te Vili Briščik i glavni tajnik Ivan Lafter, koji je bio i predlagatelj da se gradonačelniku Karlovca dodjeli Nagrada HMS.

  • Vaša ideja da legendarni motokrosist i jedan od najuspješnijih karlovačkih sportaša Leno Šoštarić dobije zasluženo mjesto u gradu za svaku je pohvalu. Zahvaljujem prije svega Hrvatskom motociklističkom savezu i Auto klubu Karlovac kao inicijatorima ove ideje. – kazao je gradonačelnik Mandić.

Lafter i Briščik upoznali su gradonačelnika s aktivnostima oko izložbe 100 godina motociklizma i motociklističkog sporta na području Karlovačke županije, a posebno u gradu Karlovcu, čiji nositelj je Motociklistička zajednica Karlovačke županije, kao i o održavanju 2. Memorijala ‘Leonarda -Leno Šoštarića’, čiji nositelj je SMK Karlovac.

Gradonačelnik je obećao kako će se Grad u okviru svojih mogućnosti i ovlasti uključiti u ove akcije koje su vrijedne pažnje, kako za grad tako i za Karlovačku županiju.


SASTANAK MOTO KLUBOVA KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Prije otprilike dva tjedna u prostorijama MK Moto legija u Karlovcu održan je sastanak moto klubova Karlovačke županije kojem su nazočili: Matija Požar i Tihomir Povrženić (MK Moto legija), Vili Briščik i Damir Tomašić (OMK Karlovac), Željko Zorić, Željko Car, Dražen Perković (SMK Karlovac) i Ivan Lafter.

Zaključeno je kako je izložba povodom 100-te obljetnice motociklizma, a time i motociklističkog sporta na području Karlovačke županije, vrijedna pažnje. Također je naglašeno kako je potrebno putem medija obavijestiti građane da svi koji imaju u svojim privatnim kolekcijama bilo kakve materijale o moto sportu da ih ustupe za izložbu.

Dokumentaciju će prikupljati Vili Briščik (mob. 098 1710953) a slati je treba na e-adresu: vili.briscik@gmail.com