OSTALI SPORTOVI TENIS

Nikolini Babić novi predsjednički mandat u Hrvatskom teniskom savezu

Jednoglasnom odlukom članova Skupštine Nikolina Babić ponovno je izabrana za predsjednicu Hrvatskog teniskog saveza (HTS), objavio je HTS.

Na zasjedanju najvišeg tijela HTS-a, održanom u četvrtak u Zagrebu, nazočno je bilo 37 od ukupno 51 člana, a svi su dali punu podršku aktualnoj predsjednici za novi mandat. Kandidaturu za predsjednika HTS-a istaknuo je i Luka Znaor, međutim, budući da nije imao potrebnu podršku najmanje deset članova Skupštine, kako je propisano Statutom HTS-a, Nikolina Babić ostala je jedina kandidatkinja.

  • Željela bih se zahvaliti svim skupštinarima na dolasku i velikoj podršci. Ona mi je bitna i puno mi znači, jer je potvrda mog rada tijekom prošlih pet godina i pokazatelj da smo na pravom putu. Donijeli smo mnogo toga dobrog u Hrvatski teniski savez i hrvatski tenis uopće. Napravili smo mnogo promjena, počeli i završili mnoge programe, te napravili čvrsti temelj za daljnji rad. Ovo nam govori i da je HTS jedinstven, a jedino tako se možemo i dalje fokusirati na nove programe i iskorake. Prioritet u idućem razdoblju bit će nam “infrastruktura, struka i klubovi – kazala je Babić koja je na čelu HTS-a od lipnja 2018. godine.

Predsjednica HTS-a je u izvješću podsjetila na ono što je učinjeno od početka njezina mandata. Usvojen je novi Statut, usklađen sa Zakonom o sportu, usvojena Strategija razvoja teniskog sporta od 2020. do 2027., a posebno je istaknuta digitalizacija (Tournament Software, World Tennis Number…). Podignuta je nova internetska stranica, bitno povećan doseg na društvenim mrežama. Promijenjen je nakon 30 godina sustav natjecanja, čime je napravljen veliki iskorak, a 31. prosinca 2022. broj registriranih igrača iznosio je 2.358, što je najveći broj u posljednjih šest godina. Istaknuto je financiranje teniskih programa, te projekt Igraj tenis, koji sufinancira Ministarstvo turizma i sporta, a koji iz godine u godinu okuplja sve više djece i klubova.

Broj međunarodnih turnira u posljednjih pet godina skočio je sa 18 na 43, istaknuti su i vrhunski rezultati juniora na Grand Slam turnirima, pri čemu su posebno odskočili Petra Marčinko i Mili Poljičak. Osvojen je Davisov kup 2018., uz finale 2021., a na olimpijskom turniru u Tokiju u finalu su igrala dva hrvatska para. Nakon polufinala Davisova kupa 2018., izgrađena su betonska i zemljana igrališta u ŠC Višnjik u Zadru, 2021. izgrađena su dva betonska natkrivena turnira u Čakovcu, izgrađen je i teren na HTK Zagreb za reprezentativce, pokrenuta izgradnja u Splitu …

Izvor: HTS Foto: FaH