OSTALI SPORTOVI TENIS

Sve više ruskih sportaša okreće leđa Putinu: Tenisačica oduševila porukom za Ukrajinu

Ana Kalinskaja, ruska tenisačica poslala je poruku protiv rata u Ukrajini tijekom meča prvog kruga Indian Wellsa protiv francuske predstavnice Harmony Tan, a sve su zabilježile televizijske kamere.

Ruskinja je svladala Tan s 6-2, 1-0 uz predaju i plasirala se u drugi krug turnira gdje ju čeka Alize Cornet, trenutno 34. tenisačica svijeta, a tijekom meča kamere su uhvatile antiratnu poruku koju je ruska tenisačica ispisala ni manje ni više nego na tenisici.

“Ne ratu”, kratko je poručila Ruskinja i tako se pridružila sunarodnjacima koji su već ranije osudili ratna razaranja u Ukrajini.

Među prvima je to učinio Danil Medvjedev, najbolji tenisač svijeta koji je već dan nakon početka ruska invazije, 25. veljače poslao antiratnu poruku i kazao kako se zalaže za mir u svijetu.

  • Probudio sam se pomiješanih osjećaja. U ovom trenutku svi shvatimo da ponekad tenis nije najvažnija stvar na svijetu – rekao je ruski tenisač ususret meču za polufinale ATP turnira u meksičkom Acapulcu pa dodao:
  • Ja sam tenisač, zalažem se za mir u cijelom svijetu. Igrao sam u toliko različitih država i nije mi lako čuti sve ovo.

Slično je postupio i Andrej Rubljov koji je nakon pobjede u polufinalu ATP turnira u Dubaiju flomasterom na kameru napisao: “Ne ratu, molim”.

Izvor: GOL.hr Foto:AFP