MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

UKRAJINSKA KRIZA: Uključivanje školske djece u organizirane besplatne sportske aktivnosti

Od početka ožujka u našem gradu borave izbjegle obitelji s djecom iz Ukrajine zbog rata izazvanog agresijom Rusije.

Karlovačka športska zajednica (KŠZ) u suradnji s GD Crvenog križa Karlovac pokrenula je akciju organiziranja besplatnih treninga za djecu školske dobi kojima se život promijenio preko noći na okrutan način koji nitko nije mogao niti zamisliti. Akcija je pokrenuta s ciljem olakšavanja boravka u našem gradu i usmjeravanja na poželjne oblike podrške tijekom njihovog oporavka od izrazito traumatičnog iskustva uzrokovanog ratom u Ukrajini.

Do sada se uključilo petnaestak sportskih udruga članica KŠZ-a i ponudilo besplatne treninge: Rukometni klub Škola rukometa Karlovac, Nogometni klub Karlovac 1919, Karate klub Karlovac 1969, Sportsko penjački klub Bombina, Košarkaši klub Šanac, Kuglački klub Karlovac, Teniski klub Karlovac, Športski aerobic klub Dinamic, Inline hokej klub Karlovac, Osmica društvo za planinarenje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti, Gimnastički klub Karlovac, Košarkaški klub KA Basketball, Taekwondo klub Prana i Karlovački šahovski klub. Osim sportskih udruga članica KŠZ- a u akciju se uključio i Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost Free dance.

„U narednim danima očekujemo uključenje i ostalih udruga u ovu akciju kako bismo pružili podršku i pomoć djeci te njihovim obiteljima. S obzirom da smo i mi u Karlovcu i cijeloj RH puno propatili te teškom mukom stvorili i obranili našu Domovinu, vjerujem da ćemo u ovoj situaciji dokazati našu solidarnost i spremnost pomaganja ljudima u nevolji“, poručuju iz Karlovačke športske zajednice.

Sve informacije o mjestima održavanja treninga, terminima i kontaktima dostavljeni su u Crveni križ koji je iste proslijedio obiteljima.