OSTALI SPORTOVI STRELJAŠTVO

STRELJAŠTVO: Dugorešanin Tvrtko Vrcić osvojio dvije srebrne medalje na Grand Prix Osijek

U Osijeku se održava Grand Prix Osijeka (od 29.4. do 2.5.2021.) u gađanju malokalibarskim oružjem, ujedno i posljednje izborno natjecanje za sastav hrvatske streljačke reprezentacije za predstojeće Europsko prvenstvo.

U sklopu ovog natjecanja održane su i sedmodnevne pripreme seniorske i juniorske hrvatske streljačke reprezentacije.

Hrvatska reprezentacija

U konkurenciji juniora u disciplini trostav 3×40 hitaca 50 m, Dugorešanin Tvrtko Vrcić (član SK Duga Resa) u finalno gađanje među osam najboljih kvalificirao se kao treći, sa 1140 krugova te je na kraju u finalnom gađanju sa 442,4 krugova osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju iza prvoplasiranog Marka Ivanovića iz Srbije sa 450,3 kruga a ispred Dimitrija Gačeše iz Srbije sa 429,9 krugova.

U disciplini ležeći stav 60 hitaca 50 m Vrcić je ponovno bio uspješan osvojivši 2. mjesto s pogođenih 611,0 krugova iza Josipa Sikavice iz solinskog Dalmacijacementa sa 619,8 krugova a ispred Luke Jambreuša iz koprivničke Podravke sa 610,4 krugova.

Naime, na ovom EP, također u Osijeku (od 23. 5. do 2. 6. 2021.) održati će se i gađanje zračnim oružjem koje se u veljači trebalo održati u Finskoj ali je zbog pandemije koronavirusa odgođeno, te u gađanju letećih meta. Također ovo će biti i posljednje natjecanje za lov na kvote za Olimpijske igre u Tokiju.

Nastup na GP Osijek su iskoristili i najbolji strijelci iz Slovenije, Srbije i Mađarske, Slovačke, Češke, Bugarske, Rumunjske i Irana za upoznavanje strelišta i uvjeta na istom, naravno držeći se propisanih epidemioloških mjera.

Piše: Hrvoje Patanjek Foto: SK Duga Resa