MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

Odlazak na završnicu u Split izborile su ekipe osnovnih škola Dubovac i Grabrik te Mia Sabolić, Damjan Tot, Jana Andrić i Maro Živčić

Plazma Sportske igre mladih i grad Karlovac ugostili su Telemach Dan sporta koji je održan na Stadionu “Branko Čavlović Čavlek”. Događaj je okupila 200-injak malih sportaša i organiziran je u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom. Plamen igara u pratnji maskote donijeli su mali osnovnoškolci.

Sportsko-edukativna manifestacija okupila je djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda s područja Karlovca koji su se natjecali u graničaru i atletici i borili za plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će biti održana sredinom srpnja u Splitu. Mali karlovački sportaši imat će tako priliku u Splitu družit se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Odlazak na završnicu u Split izborile su ekipe osnovnih škola Dubovac i Grabrik. Pojedinačno su najbrži trkači bili Mia Sabolić, Damjan Tot, Jana Andrić i Maro Živčić.

Telemach Dan sporta otvorili su predsjednik Karlovačke športske zajednice (KŠZ) Željko Šančić i Marija Šćulac, pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije te Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti, multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Foto: Facebook