OSTALI SPORTOVI ŠAH

ŠOK U RUSIJI: Bivši svjetski prvak hospitaliziran s teškim ozljedama glave, nalazi se u induciranoj komi?

Bivši svjetski prvak u šahu Anatolij Karpov je primljen u bolnicu s teškim ozljedama i nalazi se u induciranoj komi. Tu je informaciju prenio Telegram kanal 112, a onda ju i potvrdili brojni mediji u Rusiji.

Ruski je velemajstor hospitaliziran u Moskvi s teškim ozljedama glave i trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi. Navodno ga je u bolnicu dovezla hitna pomoć, a bio je bez svijesti i u alkoholiziranom stanju. Liječnici su mu nakon pregleda utvrdili ozbiljne ozljede na glavi i teški lom lijeve noge.

Ruski poduzetnik Andrej Kovaljov tvrdi kako su nepoznate osobe napale Karpova kada je izlazio iz ruske državne Dume i nanijele mu teške tjelesne ozljede. Karpovljev asistent Albert Stepanyan se također oglasio i otkrio kako je slavni šahist stabilno i tvrdi kako nema ozljeda, a odbacio je i glasine da je Karpov napadnut. Dio ruskih medija piše kako je Karpov slučajno pao i udario glavom te je u bolnici zadržan na promatranju.

Anatolij Karpov danas ima 71 godinu, a svjetski prvak u šahu je bio od 1975. do 1985. godine kada je izgubio od Garija Kasparova. Karpov je i trostruki prvak svijeta po Međunarodnoj šahovskoj federaciji, te dvostruki svjetski prvak s reprezentacijom SSSR-a.

Izvor: SN Foto: AFP