MALI NOGOMET REKREACIJA

HOLYWIN U KARLOVCU: Malonogometnoj momčadi s Dubovca prvo, Novom Centru drugo a Kamenskom treće mjesto

Malonogometni turnir krizmanika Karlovačkog dekanata odigran je u sportskoj dvorani „Mihajla Prezelja“ u OŠ Dubovac u Karlovcu, u ponedjeljak, 31. listopada 2022. godine. Pod vodstvom mons. Antun Sente ml. tehničke detalje oko turnira ostvarili su Ivan i Marko Vladić, a sve utakmice je sudio Tin Žaja.

Nakon turnira, u 18.30 sati, u Nacionalnom svetištu svetog Josipa na održana je sveta misa koju je predvodio vlč. Ivan Braovac, upravitelj župe Pohoda BDM u Mahičnu, u koncelebraciji s karlovačkim svećenicima.

Nakon misnog slavlja preč. Dražen Karačić, dekan karlovački, proglasio je 3 najbolje plasirane ekipe s krizmaničkog malonogometnog turnira te uručio priznanja i najboljem igraču, golmanu i strijelcu.

A sada nešto malo više i o turniru.

Nastupilo je 9 ekipa iz 7 župa koje su bile podijeljene u 3 skupine po 3 ekipe. Četiri najbolje ekipe poslije utakmica u skupinama bile su: NaSveJak (BDM Snježne Dubovac), Presveto Srce Isusovo (Novi Centar), Presveto Trojstvo (Zvijezda) i malonogometna ekipa župe BDM Snježne (Kamensko).

Nakon polufinalnih utakmica odigrana je utakmica za 3. mjesto u kojoj je ekipa Kamenskog pobijedila ekipu Presvetog Trojstva tek nakon boljeg izvođenja udaraca sa 7 metara. U finalu su se susrele dvije najuspješnije ekipe koje do finala nisu primile niti jedan gol! Konačnu pobjedu i naslov pobjednika turnira odnijela je ekipa NaSveJak sa Dubovca koju je predvodio Ivan Pavlaković-Musa, karlovačka rukometna legenda a sada rukometni trener. Kao utjeha momčadi Presvetog Srca Isusova ostaje pehar za 2. mjesto, ali i titula najboljeg igrača turnira koju je dobio Ivan Raguž. Najbolji strijelac je Borna Špigelski iz dubovačke ekipe NaSveJak, dok je Niko Karanović iz ekipe Kamensko proglašen za najboljeg golmana turnira.

Prije samoga početka turnira prigodnu riječ okupljenim krizmanicima, igračima i navijačima uputila je prof. Irmelina Sabljić, ravnateljica OŠ Dubovac, a molitvu s sudionicima i za dobru igru predvodio je preč. Dražen Karačić, karlovački dekan.

U 20.00 sati u Velikoj dvorani Svetišta održana je predstava „Bog u metrou“ nadahnuta istoimenom knjigom Gilberta Le Mouëla za koju je tekst napisala Dora Kučan. Predstavu su izveli članovi ZAMAK-a a postavile Tara Kranjčević, Tereza Pavlina i Lucija Crnić.