OSTALI SPORTOVI VESLANJE

SKUPŠTINA VESLAČA KORANE: Prioritet u ovoj godini je nabavka glisera jer je postojeći star 33 godine i potpuno je dotrajao

U prošloj godini natjecatelji VK Korane nastupili su na 11 veslačkih natjecanja od toga su tri regate bile međunarodne. Osvajaju ukupno 56 odličja, 16 više nego prethodne 2021. godine od toga 26. prvih mjesta, 17. drugih i 13. trećih mjesta.

Nagrađeni su najuspješniji natjecatelji u prošloj godini, Ema Hodak i Mauro Bauer. Plakete kluba primili su dugogodišnji sportski djelatnici Darko Križanić, Nikola Katušin i Vladimir Hribar. Uprava Korane prigodnim se plaketama zahvalila i prošlogodišnjim sponzorima/donatorima tvrtkama koje su pomogle rad kluba: Kraš Zagreb, Vodoprivreda Karlovac, Hrvatske vode, Zelenilo Karlovac i Čistoća Karlovac.

IZVJEŠĆE PROFESIONALNOG TRENERA

  • Osobito uspješnim možemo ocijeniti nastupe naših veslačica i veslača na Otvorenom prvenstvu RH na veslačkim ergometrima u Rijeci gdje osvajamo četiri odličja. Ema Hodak u kategoriji kadetkinja A osvaja prvo mjesto, u istoj kategoriji kod veslača Šime Ravnjak 3. mjesto, kod juniora A Luka Hajdin osvaja 2. mjesto a u kategoriji lakih seniora Igor Šušnjar 3. mjesto. – kazao je u izvješću profesionalni trener VK Korane Zlatko Katušin.

Na regatama Veslačkog kupa ‘Miljenko Finderle’ u disciplinama samac kadetkinje, samac kadeti, dvojac na pariće juniori B te u samcu za juniore B Korana osvaja 7 prvih, 4 druga i 2 treća mjesta.

  • Četvrtu godinu zaredom naša najuspješnija veslačica Ema Hodak u tom natjecanju završila je bez izgubljene utrke i poraza. Pobjednica je i na međunarodnoj Jumbo regati te osvaja prvo mjesto na regati Croatia Open. – dodaje Katušin.

Zapažen rezultat na regati Croatia Open imao je još i veslač Šime Ravnjak u disciplini samac kadeti A osvojivši 1. mjesto. Na istoj regati u A finala ulaze i Jan Latković koji u samcu za juniore B zauzima 6. mjesto. Dvojac na pariće za lake seniore u sastavu Mauro Bauer, Igor Šušnjar u finalu je peti. Na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete u disciplini samac za kadetkinje A prvakinja države četvrti puta zaredom je Ema Hodak, a Mauro Bauer u disciplini samac laki juniori zauzima 3. mjesto. Na seniorskom prvenstvu uspješno su nastupili u seniorskom lakom dvojcu na pariće Mauro Bauer i Igor Šušnjar zauzevši 4. mjesto u finalu A. Seniorski dvojac na pariće, Luka Hajdin i Mario Konjevoda, na istom prvenstvu osigura finale i zauzima 5. mjesto.

U veljači ove godine na pripremama reprezentacije Hrvatske sudjelovali su Ema Hodak, Josip Jakšić i Šime Ravnjak, u kategoriji juniori B, a Luka Hajdin kao junior A. Na trošak kluba na pripremama u Skradinu bili su i Mauro Bauer i Jan Latković.

  • Ako analiziramo nastup naših veslača na državnom prvenstvu možemo reći da smo bili znatno uspješniji nego 2021. godine što je u ukupnom plasmanu naš klub u poretku klubova pomaklo za 10 mjesta. Na kraju ovog pregleda samo najznačajnijih rezultata mogu konstatirati da imamo vrlo perspektivnu i kvalitetnu generaciju mladih veslačica i veslača od kojih se u vremenu koje nadolazi može očekivati visoke sportske dosege. – naglašava Zlatko Minja Katušin, trener i predsjednik Stručno-programskog povjerenstva.

Škola veslanja VK Korana okuplja 40-tak polaznika u dobi od 10-14 godina a treniraju ih 2 trenera volontera. Treninzi su održavani 4 puta tjedno. Konstantno se radi na omasovljenju i promociji Škole veslanja.

U realizaciji cjelokupnog trenažnog procesa sudjelovali su jedan profesionalni trener i dva trenera volontera. Svi treneri licencirani su od strane HOO-a.

Plan nastupa u 2023. godini usklađen je s kalendarom natjecanja HVS-a i kalendarom natjecanja koje je donio Upravni odbor VK Korana. Ove godine u srpnju mjesecu bit će održana i jubilarna 70. Karlovačke veslačke regate i 31. Memorijal ‘Bruno Cetinjanin’.

  • Za očekivati je da će naši veslači nastupiti i na velikim međunarodnim veslačkim natjecanjima europskom i svjetskom U-19 prvenstvu te na Balkanskom veslačkom prvenstvu. – zaključuje Katušin.

IZVJEŠĆE PREDSJEDNIKA KLUBA

U prošloj sezoni jer završeno je uređenje i opremanje klupske teretane, nabavka opreme i rekvizita za kvalitetnije provođenje zimskog treninga iako i dalje ostaje problem skučenosti prostora u kojima se odvija zimski trening.

  • Potrebno je naglasiti ulaganja u program osiguranja i očuvanja osnove za rad. Tijekom prošle godine kupili smo dva ergometra, jedan trenažni bicikl i jedan par vesala, kao i dopunili opremu za teretanu utezima, girjama, bučicama, loptama, vijačama a za što je utrošeno oko 8.500 eura. Zahvaljujem tvrtkama Vodoprivreda Karlovac i Hrvatske vode što su sklopu svojeg projekta izgradili i stepenice koje vode od novog hangara do splavi čime naš novi hangar postaje funkcionalniji za izlaz na vodu. Moram naglasiti školovanje još jednog trenera, Jure Rudara. Iz Škole veslanja regrutiraju se regatni veslači a njihovi rezultati potvrđuju dobar rad svih naših trenera. – kazao je u svom izvješću predsjednik kluba Bruno Rogić.
  • Jedan od glavnih prioriteta u ovoj godini nam je nabavka glisera za praćenje treninga jer je postojeći star 33 godine i potpuno je dotrajao. – dodao je predsjednik VK Korana.

Problem za veslački sport u Karlovcu i nadalje predstavlja rad Hidroelektrane Lešće jer dolazi do naglih i nepredvidivih oscilacija vodostaja rijeke Kupe osobito u proljeće što u znatnoj mjeri otežava odvijanje treninga na vodi.

Klub je prošle godine uspješno organizirao 69. Karlovačku veslačku regatu i 31. Memorijal ‘Bruno Cetinjanin’ gdje je u ukupnom poretku klubova zauzeo prvo mjesto. U cilju bolje informiranosti javnosti i članstva o radu kluba napravljena je nova Facebook stranica. Predsjednik Rogić nije zaboravio zahvaliti se medijima na korektnom praćenju svih aktivnosti kluba u proteklom razdoblju uz nadu da će tako biti i u ovoj godini.