INLINE HOKEJ OSTALI SPORTOVI

ŠKOLA ROLANJA: Od utorka 6. listopada svi na rolanje u Inline hokej klub Karlovac

Inline hokej klub Karlovac nastavlja provoditi školu rolanja za djecu i odrasle te pozivaju se roditelji da upišu djecu u školu rolanja, ali i odrasle koji žele naučiti osnove rolanja. Škola rolanja održava se u Inline hokej dvorani, u bivšoj vojarni Luščiću.

U klubu se jednako vesele svim novim polaznicima. Dobna granica za djecu je 3-15 godina, za odrasle – ograničenja nema!

Prvi trening održat će se u utorak, 6. listopada u 18,00 sati. Svi zainteresirani mogu doći na treninge u bivšu vojarnu Luščić, djeca utorkom i četvrtkom 18,00-19,00 sati, odrasli subotom 10,00-11,30 sati. Uz role, od dodatne opreme potrebni su vam kaciga te štitnici za koljena, laktove i dlanove.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na kontakte: Matija Ratkaj 098 934 1043, Katarina Ratkaj 098 167 1444 ili E-mail: ihkkarlovac@gmail.com

– Rolanje je aktivnost kojom se razvija cjelovita motorika i muskulatura djece. Kao i svaka fizička aktivnost ako se ispravno ne izvodi može imati negativne učinke. S druge strane, roleri su aktivni sudionici u prometu. Ova dva razloga dovoljna su za pohađanje škole rolanja. Kroz školu rolanja polaznici uče ispravno izvoditi pokrete, uče kočiti, jednostavne elemente rolanja, a ono što je najvažnije nauče ispravno pasti. Svaka aktivnost obuhvaća rizik od lakih ili težih tjelesnih ozljeda. Upravo kako bi se izbjegle teške tjelesne ozljede, kao što su lomovi kostiju, presudno je naučiti ispravno pasti, jer padovi su neizbježni. Karlovačke roleri koriste dostupnu prometnu infrastrukturu, nogostupe, šetnice .., koji puno puta nisu prilagođeni rolama. Posebnu pozornost treba obratiti na: pijesak, vlažnu ili mokru površinu, masnu površinu koja nije prijatelj kotačima rola. Uz koristi naučenog ispravnog rolanja, za djecu je važno istaknuti socijalni i pedagoški element koji dobivaju kroz školu rolanja. Rolati učimo kroz igru, druženje, smijeh, a ponekad pjesmu i ples – objašnjava Matija Ratkaj.

Foto: facebook