OSTALI SPORTOVI TENIS

SKOK NA ITF LISTI: Doskočio 40 mjesta na svijetu u svojoj kategoriji +55

Karlovčanin Dario Smojver, bivši igrač Karlovca i trener s licencom, pobjednik je ITF teniskog turnir Umag Open 700 u kategoriji igrača +55 godina.

Osvojivši taj turnir trenutno je napravio najveći skok od svih igrača na svjetskoj ITF ranglisti. Sa 84. mjesta doskočio je na 44. mjesto na svijetu u svojoj kategoriji +55.

– Kako ne bih bio zadovoljan rezultatom – odgovara Smojver na naš upit da li je zadovoljan te dodaje: – Nisam zadovoljan igrom u finalu gdje sam pobijedio u tri seta igrača kojeg inače puno lakše dobivam.

Osvajanje naslova u Umagu mala je kompenzacija u odnosu na pojedinačno prvenstvo Europe koje se igralo tjedan ranije i koje je bio prisiljen propustiti zbog proceduralne pogreške prilikom prijave.

– Da, to je šteta jer sam stvarno bio u dobroj formi i vjerovao sam da mogu prirediti iznenađenje – kaže.

U ovoj godini ima skor od 7 pobjeda, bez poraza i 2 osvojena turnira. Trenutni plasman 44. igrača na svijetu znatno će mu olakšati nastup na slijedećim natjecanjima i sasvim sigurno jamčiti status jednog od nositelja.

– Držim da ako ovako nastavim i dalje mogu biti među prvih 15 na svijetu. Za nekoliko dana krećem s pripremama za rujan kako bi što spremniji nastupio na momčadskom pojedinačnom Svjetskom prvenstvu koje će se također održati u Umagu – dodaje Smojver.

Inače, Dario Smojver je sportski novinar karlovačkog KAŠ-a i član Hrvatskog zbora sportskih novinara.

Foto: Privatna arhiva