ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

SAŠA BELČIĆ: ‘Najbolji trener meni znači dodatni motiv za još bolja ostvarenja!’

Atletski klub Karlovac je u samome vrhu hrvatske atletike. Prema službenim kriterijima Hrvatskog atletskog saveza od 92 kluba među 12 su klubova u Hrvatskoj. Službeni podaci HAS-a: has.hr/images/stories/HAS/servisi/klubovi2020/poredak_klubova_2020.html

Profesionalni trener u Atletskom klubu Karlovac Saša Belčić, ako bude svečane dodjele koja je zbog pandemije koronavirusa još uvijek pod upitnikom, primit će i službeno KŠZ-ovo priznanje za najuspješnijeg trenera u 2020. godini. Dva priznanja krovne sportske asocijacije u gradu Karlovcu tako odlaze na Dubovac obitelji Belčić – sin Bruno najbolji je sportaš, a otac Saša najbolji trener. Čestitamo obojici!

Belčiću senioru je ovo treći izbor za najboljeg trenera Karlovca što samo potvrđuje njegovu stručnost a što se najbolje vidi na atletskim borilištima odakle se karlovačke atletičarke i atletičari redovito vraćaju s priznanjima i rekordima.

– Najbolji trener meni znači dodatni motiv za još bolja ostvarenja – naglašava Saša Belčić.

Nova atletska staza je nešto što bi trebalo još više pogurati karlovačku „kraljicu“ sportova?
– Ne krijem zadovoljstvo što ćemo nakon više desetljeća imati dobre uvjete za treninge. Završena je i javna nabava za opremu za atletsku stazu koja bi trebala stići krajem idućeg mjeseca ili početkom ožujka. Oprema ima sve certifikate, vrhunska je, pogodna i za velika natjecanja … Nedostaje nam zaštitna mreža, kavez za bacanje kladiva. Bez toga ne možemo organizirati natjecanja. Vjerujem da ćemo i to kroz neko vrijeme uspjeti osigurati. Dakako, uz pomoć Grada, KŠZ i HAS – kaže Saša i dodaje:
– Dobili organizaciju seniorskog državnog prvenstva u lipnju (5. i 6. lipanj) i državnog prvenstva za mlađe seniorke i mlađe seniore početkom rujna (4. i 5. rujan). U rujnu (8. rujna) će biti održano i drugo izdanje našeg međunarodnog mitinga. Bez nove staze to sigurno ne bi mogli organizirati.

Koliko vidim po tvom raspoloženju budućnost karlovačke atletike je dobra?
– U to sam gotovo siguran! Imamo devet kategoriziranih kadeta s 3. kategorijom i još nekoliko s 5. i 6. kategorijom. Oni su u ovom trenutku budućnost karlovačke atletike. Vjerujem da će njihovi rezultati sada još više doći do izražaja. Lea Novković imala je prošle godine normu za EP za mlađe juniorke. Nije daleko ni od norme za Svjetsko juniorsko prvenstvo. Heleni Valentić je cilj nastupiti za reprezentaciju Hrvatske na ekipnom EP-u. Za nastup za reprezentaciju gotovo je siguran Bruno Belčić, a kandidati su i Hrvoje Neralić i Ivan Katić. Među najmlađim sportašima imamo nekoliko izuzetno nadarenih atletičara čije vrijeme tek dolazi tako da karlovačka atletika zasigurno leži na čvrstim temeljima. I da zaključim odgovor na ovo vaše pitanje; zahvaljujući odličnim uvjetima, jednoj odličnoj generaciji mladih sportaša kao i velikoj podršci gradskih struktura, mislim da karlovačka atletika može samo rasti i svojim rezultatima promicati naš grad i van granica Lijepe Naše.

Gdje smo u usporedbi s hrvatskom atletikom?
– Atletski klub Karlovac je po službenim kriterijima Hrvatskog atletskog saveza od 92 kluba među 12 klubova u Hrvatskoj, tako da smo u samome vrhu hrvatske atletike. Za seniorsku reprezentaciju kandidiraju Bruno Belčić, Helena Valentić, Hrvoje Neralić, Ivan Katić, Tomislav Novosel i Lea Novković. Sve to je dokaz da smo bitan čimbenik.

Može li sin Bruno dohvatiti Olimpijske igre 2024.?
– Nije nemoguće! Dobro napreduje i ima odlične rezultate ali važno je napomenuti da je norma 13. rezultat na svjetskim tablicama prošle godine. Za tako nešto treba se poklopiti niz parametara i treba imati malo sreće. Idemo hrabro pa do kuda doguramo – kaže skromni, nenametljivi i uspješni atletski trener Saša Belčić.

Foto: Facebook