MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

POTPISAN UGOVOR: Karlovačka županija će preko svoje Zajednice športova financirati sport u županiji s milijun i sto tisuća kuna godišnje

Ugovor vrijedan 1.100.000 kuna za sufinanciranje provedbe Programa javnih potreba u sportu Karlovačke županije u 2021. godini potpisali su danas zamjenica župana koja obnaša dužnost župana karlovačkog Martina Furdek Hajdin i predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije Želimir Feitl u nazočnosti pročelnice Upravnog odjela za školstvo Marije Šćulac.

Ugovor je sklopljen na razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine.

Programom će se financirati sportske aktivnosti osoba s invaliditeta, rad Školskog športskog saveza i strukovnih sportskih saveza Karlovačke županije, aktivnosti gradskih sportskih zajednica, organizacije i sudjelovanja na sportskim natjecanjima, nabava sportske opreme i rekvizita, program za promociju sporta i sportskih udruga, redovni rada ZŠKŽ, programi Hrvatskog olimpijskog odbora i ostale jednokratne financijske potpore.

Ove godine Zajednica športova Karlovačke županije ide u izradu Strategije sporta za razdoblje od osam godina. Za taj je projekt izdvojeno dodatnih 200.000 kuna. Strategija bi trebala proći javnu raspravu i biti usvojena do konca listopada 2021. godine.

Prošlu godinu plan za sport je bio 1.300.000 pa je zbog COVID-19 smanjen na 650.000 kuna. Kroz rebalans je vraćeno 300.000 kuna što znači da je sport u Karlovačkoj županiji u prošloj godini dobio 950.000 kuna. Ove godine je plan 1.100.000 te je za 150.000 kuna veći.

Bilo je riječi i o planu izgradnje sportskih dvorana u Karlovačkoj županiji. Kako ovo nije bila glavna teme sastanka – o tome više nekom drugom prilikom.