OSTALI SPORTOVI VESLANJE

REGATA NA DUNAVU: Karlovačkoj Korani 4 prva, te po jedno drugo, treće i peto mjesto – sve u A finalima

Hrvatski veslački klub Vukovar organizirao je u subotu, 8. svibnja 2021., na Dunavu tradicionalnu 17. regatu kupa ‘Miljenka Finderlea“’ pod nazivom regata „Sv. Filipa i Jakova“. Na regatu je došlo 8 klubova iz Karlovca, Zagreba i Osijeka, s oko 150 veslačica i veslača koji su se natjecali u 26 utrka, u kategorijama od mlađih kadeta do seniora.

Zbog epidemiološke situacije svečanog otvorenja regate nije bilo. Start utrke je kod Luke Vukovar, a cilj u ravnini Dunavske ulice.

Veslači karlovačke Korane imali su uspješan nastup. Sedam veslača nastupilo je u isto toliko disciplina. Osvojili su 4 prva, jedno drugo, jedno treće i jedno peto mjesto – sve u A finalima.

Prvim mjestom i zlatnom medaljom okitila se Ema Hodak u samcu za kadetkinje A, Igor Šušnjar i Mauro Bauer u dvojcu na pariće za juniore A, Jan Latković u samcu za kadete A i Luka Ranitović i Josip Jakšić u dvojcu na pariće za kadete A.

Drugo mjesto zauzeo je Igor Šušnjar u samcu za juniore B, treći u samcu za juniore B bio je Mauro Bauer, a peti je bio senior Mario Konjevoda u samcu za seniore.

– Ovo je ujedno i druga regata kontinentalnog kupa Miljenka Finderlea. Svi veslači željni su regata i natjecanja obzirom da ih niti prošle godine nije bilo, a ove godine su regate rjeđe, tako da smo je mi odlučili održati u nešto manjem broju kako bi nagradili veslače natjecanjem za što treniraju cijele godine – rekao je Luka Kolar, predsjednik Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar.

Zadovoljan održavanjem regate je i dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček.

– Drago mi je da se po 17. puta održava ova regata u organizaciji najstarijeg sportskog kolektiva u gradu Vukovaru. Drago mi je da dolaze ekipe iz drugih gradova, više uzrasta, različitih kategorija. Nadamo se da ćemo nagodinu kada HVK Vukovar ima okruglu obljetnicu to proslaviti kako i treba, bez ovih mjera kojih se danas još uvijek moramo držati – rekao je Pavliček.