OSTALI SPORTOVI VESLANJE

REGATA NA DUNAVU: Devet posada VK Korane osvojilo šest medalja – po dva zlata, srebra i bronce

Na regatnoj stazi na Dunavu u Vukovaru na 1000 metara, u subotu 30. travnja 2022., održana je 18. regatu Sv. Filipa i Jakova, ujedno i 2. regata Veslačkog kupa ‘Miljenka Finderlea’. Organizatori su Veslački klub Vukovar, Hrvatski veslački savez (HVS) i Veslački savez Zagreba (VSZ).

Nastupili su veslači i veslačice iz gotovo svih hrvatskih klubova. Održano je 30-ak utrka od kadeta i juniora do seniora, u obje konkurencije. Svake godine pa tako i ove Veslački klub Korana nastupio je s brojnom veslačkom ekipom.

Korana je osvojila šest medalja od kojih su dvije zlatne, dvije srebrne i dvije brončana. Svih devet posada VK Korane nastupilo je u A finalima.


Rezultati VK Korana:
1XKMA – Šime Ravnjak 3. mjesto FA
1XKŽA – Ema Hodak 1. mjesto FA
1XJMB – Jan Latković 1. mjesto FA (1.skupina),
Noa Ružić 6. mjesto FA (1. skupina)
1XJMB – Luka Ranitović 3. mjesto FA (2. skupina)
1XJMA – Luka Hajdin 4. mjesto FA
2XJMA – Mauro Bauer, Igor Šušnjar 2. mjesto FA
2XSM – Mauro Bauer, Igor Šušnjar 2. mjesto FA,
Luka Hajdin, Mario Konjevoda 5. mjesto FA


Zlatna medalja za osvojeno prvo mjesto pripalo je Emi Hodak u skifu za kadetkinje A i Janu Latkoviću koji je pobijedio u 1. skupini skifova za juniore B. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojili su dvojac na pariće za juniore A u kojem su veslali Mauro Bauer i Igor Šušnjar. Isti dvojac zauzeo je drugo mjesto i pripala im je srebrna medalja i u disciplini dvojca na pariće za seniore. Brončanu medalju za treće mjesto osvojio je Šime Ravnjak u skifu za kadete A. Luka Ranitović bio je treći u 2. skupini u utrci skifova za juniore B kojemu je također pripala brončana medalja.

Luka Hajdin je u skifu za juniore A bio četvrti, Luka Hajdin i Mario Konjevoda zauzeli su 5. mjesto u dvojcu na pariće za seniore, dok je Noa Ružić u 1. skupini skifova za juniore B zauzeo 6. mjesto.

  • Jako sam zadovoljan nastupom svih naših veslača i veslačice na ovoj regati, naročito s osvajačima medalja, ali i onima kojima to nije ovoga puta uspjelo. Zadovoljan sam jer je nastup na ovoj vrlo jakoj i zahtjevnoj regati na Dunavu za njih veliko iskustvo naročito za mladog Ružića kojemu je ovo bio prvi nastup u ovako jakoj konkurenciji. Ovo nam je bio i važan test za regatu koja slijedi u nedjelju 8. svibnja na Jarunu a to je Veslačko prvenstvo Hrvatske za seniore gdje se nadamo dobrom rezultatu naših posada. U dvojcu na pariće za lake seniore nastupit će Mauro Bauer i Igor Šušnjar, a dvojcu na pariće za seniore Mario Konjevoda i Luka Hajdin – kaže Zlatko Katušin, profesionalni trener veslanja u Korani.