OSTALI SPORTOVI REKREACIJA

NEMA ODUSTAJANJA: „Pedale“ odvozile rutu karlovačke Prvosvibanjske biciklijade od Karlovca do Grduna

Zadnje dvije godine u Karlovcu više nema tradicionalne Prvosvibanjske biciklijade koju je organizirala županijska organizacija sindikata, prvo zbog pandemije a onda i zbog toga što je dugogodišnji agilni organizator Nikola Badovinac otišao u mirovinu, što samo potvrđuje da svaka slična manifestacija i organizacija umnogome ovisi o ljudima.

Predsjednik Pedale Vlado Latković bez mladog luka nikad ne kreće na put

Za nastavka tradicije vožnji biciklom za 1. svibnja potrudili su se aktivni članovi SRK Pedala Laganini. Manja skupna članova kluba okupila se ispred klupskih prostorija u bivšoj vojarni na Luščiću odakle su se preko početka Radićeve ulice kod Stare kavane gdje je nekad bio početak rute biciklista, uputili prema Papalini na Grdunu. Nadaju se da će iduće godine njihova biciklijada biti brojnija, a još više bi htjeli da se ne prekine tradicija karlovačke Prvosvibanjske biciklijade. Poručuju svima – nema odustajanja!

  1. BICIKLIJADA FRANKOPANSKOM TERMALNOM RUTOM

Turistička zajednica Četiri rijeke iz Duga Rese organizirala je u subotu 30. travnja, Prvomajski vikend na četiri rijeke, odnosno 1. Biciklijadu frankopanskom termalnom rutom.

Biciklijadi se odazvalo 80-ak biciklista iz Duga Rese, Zagreba, Karlovca i okolnih mjesta među kojima su aktivni sudionici bili i članovi Sportsko rekreacijskog kluba Pedala Laganini iz Karlovca.

Ruta biciklijade išla je od starog grada Novigrada na Dobri do starog grada Bosiljevo gdje je organizator biciklijade, Ivan Puškarić iz Turističke zajednice Četiri rijeke, sudionicima ispričao kratku frankopansku priču o starom gradu Bosiljevo. Potom se kolona biciklista uputila prema Toplicama Lešće gdje su se uz prvomajski grah s kobasicom odmorili od vožnje uz čestitke organizatoru na primjernoj organizaciji i dogovor da će se i iduće godine opet susreti na ovoj biciklijadi.


KOLIKO MOŽEŠ „NAVRTITI“ PEDALAMA U 24 SATA

Dva članovi SRK Pedala Laganini odradili su u subotu i u nedjelju još jedan fleche ili koliko možeš „navrtiti“ pedalama u 24 sata. Ekipa u sastavu Dario Matanić (kapetan) i Alen Katić te Roberto Falkoni i Hrvoje Pezelj odradili su ovu vožnju.

„Posebno mi je drago da su Robi i Hrvoje ovim odradili svoje prvi fleche te se nadam da ćemo i u slijedećim godinama vozit još koji fleche. Moramo reći da smo imali i manjih problema te da sam i sam osjetio da sam lani bio i jači na flecheu nego ove godine. Treba više vozit! U nadi da je ovo tek početak i da će sezona ići uzlaznom putanjom radujem se novom BRMu … Držite mi se i vrtite pedale“, napisao je Alen Katić na svom facebook profilu.