ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

PRVENSTVO HRVATSKE U TRAILU: Silvio Car ukupno 14. i 3. u svojoj starosnoj kategoriji

U organizaciji AK Sljeme održano je 5. PH u trailu. Četvrtu godinu zaredom jesenski trail na obroncima Medvednice – i to svake godine na nekim novim stazama.

Ove godine lajtmotiv utrke je njen start – Snježna Kraljica, odnosno objekt (dom, hotel) koji je, kako stvari stoje, od sada baza za početak svih sljemenskih utrka. U ponudi su bile tri staze – Markuševac, Bistra i Gorščica. Dužina staze 42.2 kilometara, iliti maraton iliti Gorščica sa elevacijom 2200 metara.

Od članova karlovačke Udruge dodir prirode RaN 047 nastupio je Silvijo Car, jedini iz kluba koji dorastao ovoj dužini i elevaciji. Stazu je otrčao za 5 sati, 18 minuta i 17 sekundi. Limit utrke bio je 6 sati. Zauzeo je solidno 14. mjesto ukupno od muških i 3. mjesto u svojoj starosnoj kategoriji.

  • Ovo je zaista odličan rezultat našeg Silvija, pogotovo što je na svim zadnjim utrkama trčao ozlijeđen i pogotovo dva tjedna nakon Žumberak traila od 42 kilometra. Time ovaj rezultat još više dobiva na značaju. Svaka čast Silvio! – naglasila je predsjednica Udruge Gabrijela Šalković.

Rezultate možete pogledati OVDJE https://has.hr/images/stories/HAS/domaca/2021/pojedinacna/PH21_20210905_Zagreb_trail_ispravak.pdf