OSTALI SPORTOVI VESLANJE

PRVENSTVO HRVATSKE: Ema Hodak i Josip Jakšić osigurali Balkanske igre, a potencijalni kandidati još su Jan Latković i Šime Ravnjak

VK Korana je nastupila s 9 veslača/ca u 7 posada, VK Karlovac s 8 veslača/ca u 6 posada, a VK Sabljaci s 2 posade. Veslači s Korane na Kupi očekivano su postigli najbolji rezultat od spomenutih klubova. Osvojili su po dvije zlatne i srebrne medalje i jednu brončanu medalju.

Veslačka staza na zagrebačkom Jaruna bila je tri dana domaćin ovogodišnjeg juniorskog i kadetskog prvenstva Hrvatske. Nastupio je velik broj veslačkih nada Hrvatske iz čak 28 klubova, a među njima i veslači/ce veslačkih klubova Korana, Karlovac i Sabljaci.


VESLAČKI KLUB KORANA: Povijesno najbolja sezona u gotovo 90 godina postojanja kluba

Novi prvaci Hrvatske koji su se okitili zlatnim medaljama bili su Mauro Bauer koji je veslao u skifu za lake juniore A i Ema Hodak u skifu za juniore B. Srebrne medalje i drugo mjesto u državi osvojio je Luka Hajdin u skifu za juniore A i Jan Latković i Šime Ravnjak u dvojcu na pariće za juniore B. Josipu Jakšiću pripala je brončana medalja za treće mjesto u skifu za juniore B. U A finalu veslao je još i četverac na pariće za juniore B s posadom Latković, Ravnjak, Jakšić i Car zauzevši četvrto mjesto. Samo jedna posada kluba s Kupe na Dubovcu veslala je finale B. Bio je to dvojac na pariće za kadete A s posadom David Mikašinović i Leon Opačić koji su zauzeli drugo mjesto.

U poretku klubova VK Korana zauzela je solidno 12. mjesto u konkurenciji 28 klubova sa 29,86 bodova. Veslački klub Karlovac je završio na 23. mjestu sa samo 3,00 boda, a Veslački klub Sabljaci je posljednji, 28. sa 0,10 bodova.

  • Ovo je povijesno najbolja sezona VK Korane u gotovo 90 godina postojanja našeg kluba. Osvojili smo 50 posto bodova više nego prošle godine. Od 28 klubova zauzeli smo sjajno ekipno 12. mjesto. Pohvalio bih sve veslače na zaista dobrom uspjehu što je rezultat napornih treninga zadnjih mjeseci. Ono što bih još naglasio je da je naša Ema Hodak osigurala odlazak na Balkanske igre Rumunjsku u disciplinama četverac skul i samac. U Bukurešt na Balkanske igre odlazi i Josip Jakšić u disciplini dvojac na pariće za juniore B s Lukom Sabeljom iz VK Croatie. Potencijalni kandidati za Balkanske igre još su Jan Latković i Šime Ravnjak. Luka Hajdin je odlično odveslao. Za osvojeno drugo mjesto iza Ivana Talaje iz Mladosti koji je bio treći na Europskom prvenstvu, sjajan je uspjeh. Ugodno je iznenadio i Mauro Baure koji je zaslužio zlatnu medalju. Jan Latković, Šime Ravnjak i Josip Jakšić te David Mikašinović i Leon Opačić velik su potencijal o čijem će se rezultatima još puno dobroga čuti. – kaže trener Zlatko Katušin.

U subotu, 8. srpnja od 9.30 sati na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu održat će se tradicionalna 70. Karlovačka regata i 32. Memorijalna utrka “Bruno Cetinjanin”.


VESLAČKI KLUB KARLOVAC: Veslali u dva A i B finale, nažalost bez osvojene medalje

U bojama VK Karlovca na ovogodišnjem prvenstvu nastupili su: Tin Jarnjević, Maja Plavetić, Vita Živčić, Jakov David Vuković, Roman Romčević, Nika Cvitešić, Zara Cvitešić te Ema Tuškan.

Najbolji rezultat na prvenstvu Hrvatske za juniore i kadete od veslača VK Karlovca postigao je Tin Jarnjević, najuspješniji klupski veslač. On je u istoj utrci u kojoj je veslao i Koranaš Jakšić, u skifu za juniore B, zauzeo četvrto mjesto. U istoj skupini skifista juniora B, ali u drugoj grupi, sudjelovao je i veslač Karlovca Roman Romčević, no njegov rezultat nije bio dovoljan za plasiranje u B finale, pa je odveslao samo jednu utrku.

Maja Plavetić i Vita Živčić, u dvojcu na pariće za kadetkinje, zauzele su drugo mjesto u B finalu. Jakov David Vuković je skifu za kadete doveslao do B finala gdje je zauzeo treće mjesto. Dvojac na pariće u kojem su veslale juniorke B Zara i Nika Cvitešić nije u vremenskoj utrci polučio rezultat koji bi ih odveo u neko od finala te su odveslale samo jednu utrku. Najmlađa natjecateljica Ema Tuškan u A finalu nije nažalost uspjela do kraja završiti utrku zbog nezgode koja joj se dogodila.