OSTALI SPORTOVI VESLANJE

PRVENSTVO HRVATSKE: Četvrti naslov državne prvakinje veslačice Eme Hodak, Mauro Bauer osvojio brončanu medalju

ZAGREB – Na jarunskom jezeru u Zagrebu, od petka do nedjelje, održano je 32. (79.) Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete. Veslački klub Korana nastupio je s 13 posada. Naslov prvakinje države potvrdila je Ema Hodak u kategoriji skifistica za kadetkinje A, dok je Mauro Bauer u kategoriji skifista za lake juniore treći u Hrvatskoj te je osvojio brončanu medalju. Prve dvije godine članica kluba Korane s Kupe na Dubovcu bila je najbolja u kategoriji kadetkinja B a zadnje dvije je osvojila naslov u kategoriji kadetkinja A.

Mauro Bauer (VK Korana)

Finale A izborila je Izabela Poljančić iz ogulinskog VK Sabljaci koja je bila četvrta u kadetskoj utrci u kojoj je Hodak stigla do zlata.

Veslački klub Korana je u ukupnom poretku klubova zauzeo 15. mjesto od 29 klubova koliko ih je nastupilo na ovogodišnjem prvenstvu.

Komentar profesionalnog trenera Zlatka Katušina:

  • Ove godine je zaista bila jaka konkurencija. Nadali smo se najmanje 2-3 medalje a osvojili smo dvije. Hodak je i dalje nepobjediva u svojoj kategoriji, a Bauer vesla sve bolje. Latković je bolestan nastupio i da nije bilo tako siguran sam da bi i on osvojio neku od medalja, iako je u njegovoj kategoriji bila jaka konkurencija. Ravnjak je loše startao u prednatjecanju a i prvo mjesto u B finalu je solidan plasman. Nadali smo se boljem plasmanu i dvojca na pariće u kojem veslaju Hajdin i Šušnjar. Imaju potencijala ali s njima treba još raditi. Imali su vrlo jaku grupu – prvog, drugog i trećeg kasnije u iz A finala. Tu smo ostali bez puno bodova, a da je Latković bio zdrav bili bi još bolje plasirani u ukupnom poretku klubova. Ove godine smo znatno bolje plasirani nego prošle kad smo imali 3.44 a ove 14.66 bodova. U cjelini sam zadovoljan – kaže Katušin.

SVI REZULTATI KORANE:
1xLJMA – Mauro Bauer – 3. mjesto Finale A
1xLJMA – Luka Ranitović – 3. mjesto Finale B
2xJMA – Luka Hajdin i Igor Šušnjar – 1. mjesto Finale B
1xKŽA – Ema Hodak – 1. mjesto Finale A
1xLJŽA – Ena Prpić – 3. mjesto Finale B
1xKMA – Šime Ravnjak – 1. mjesto Finale B
1xKMB – Maks Findrik – 2. mjesto Finale B
4x+gig KMB – Leo Čujić Oštarčević, Mihael Novaković, Jan Črne, Vinko Božić, korm. Ema Vuković – 3. mjesto Finale B
1xJMB – Jan Latković – 4. mjesto u kvalifikacijama
1xJMB – Luka Ranitović – 5. mjesto u kvalifikacijama
2xJMB – Ruben Selimović, Matija Car – 4. mjesto u kvalifikacijama
2xJMB – Noa Ružić, Franko Seljan – 3. mjesto u kvalifikacijama

UKUPNO BODOVANJE PO KLUBOVIMA:
… 15. mjesto VK Korana – 14.66 bodova
24. mjesto VK Sabljaci – 2.32 bodova
25. mjesto VK Karlovac – 1.07 bodova


SVEUKUPNI REZULTATI OVOGODIŠNJE REGATE: https://furkisport.hr/rezultati/index.php?page=index&event=46&menu=1

Tijekom sljedećeg tjedna veslačice i veslači Korane pripremat će se na Kupi za 69. Karlovačku regatu i 31. Memorijalnu utrku ‘Bruno Cetinjanin’ što se održati u subotu 9. srpnja na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu s početkom u 11 sati. Povodom regate u petak, 8. srpnja u 10.30 sati, biti će održana konferencija za medije.