MAČEVANJE OSTALI SPORTOVI

PLOVDIV: Put u povijesti na svjetskom prvenstvu u istoj kategoriji nastupila su dva člana karlovačkog kluba

Kadeti Luka Bublić i Jakov Božić iz Mačevalačkog kluba Karlovac u sastavu hrvatske reprezentacije nastupili su na Svjetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu u mačevanju u Plovdivu (Bugarska).

Oba karlovačka borca nastupila su u floretu u kategoriji kadeta U-17, a u kategoriji je nastupilo 136 boraca iz 60 zemalja sa svih kontinenata.

Luka Bublić je imao dvije pobjede u grupi protiv Danca i Portugalca. U eliminacijskoj borbi za ulazak među 64 najbolja borca izgubio od reprezentativaca Danske s rezultatom 15:7.

  • Luka je pružio vrlo dobru borbu i za prvi nastup na ovako velikom natjecanju nije podbacio. – kaže njegov trener Krešimir Profozić i dodaje:
  • Jakov Božić nije nažalost uspio ostvariti niti jednu pobjedu u grupnom dijelu natjecanja. Napomenuo bih ipak da Jakov još uvijek nije kadet, da ima tek 13 godina, a da su kadeti u mačevanju od 14 do 17 godina. Ovaj nastup bio je prikupljanje iskustva za natjecanja koja ga tek očekuju.

Svakako je za naglasiti još i to da je ovo po prvi put u povijesti da na svjetskom prvenstvu u istoj kategoriji nastupaju čak dva člana karlovačkog kluba.