NOGOMET

IGOR BIŠĆAN: “Zašto sam napustio U-21 reprezentaciju? Osjetio sam da je ovo nešto važnije”

Bivši Dinamov kapetan Igor Bišćan potvrđen je u četvrtak kao novi trener. Jedan od najtrofejnijih igrača u klupskoj povijesti i dosadašnji U-21 izbornik premijeru će imati već u subotu protiv Lokomotive u Supersport HNL-u. U petak od 13 sati predstavio se svojim novim/starim navijačima.

  • Za početak, sretan sam da sam opet ovdje, jako sam uzbuđen. Poznato je što Dinamo predstavlja i koju težinu nosi, a ja sam s njim povezan otkad znam za sebe. Bila mi je velika čast biti Dinamov igrač, ali ova uloga nosi veću odgovornost. Biti trener Dinama potpuno je drugačije, velika čast. Vjerujem u sebe, svoj stožer, momčad i u klub te da ćemo zajedno biti uspješni, a poznato je što to znači u Dinamu. – započeo je Bišćan i dodaje:
  • Lokomotiva nam dolazi u teškom trenutku i bit će to teška utakmica. Došao sam tek danas i odradit ću prvi trening. Teško mi je odmah govoriti o nekim promjenama, ali nadam se da će sve ovo prouzročiti pozitivnu reakciju i da ćemo se tijekom nekoliko razgovora dobro pripremiti za tu utakmicu.

Napustili ste U-21 reprezentaciju pred Euro, koliko je to bilo teško?

  • Teško je, ali takve odluke u životu ponekad dođu i moraš nešto odabrati. Bio sam u situaciji u kojoj nisam mogao donijeti krivu odluku. Ponuda iz Dinama teško se može odbiti, osobito nama kojima Dinamo ima posebno mjesto u srcu. Nije mi bilo lako, ali činilo mi se kako je ovo ipak nešto važnije i zato sam tako odlučio. Želim zahvaliti HNS-u na čelu s predsjednikom Kustićem. Proveo sam jako lijepo razdoblje u mladoj reprezentaciji, bili smo uspješni i te ću godine pamtiti zauvijek, ali vrijeme je za novu avanturu.

Što je prevagnulo pri vašoj odluci da dođete u Dinamo?

  • Mediji su me uvijek povezivali s Dinamom, ali to ne znači da je bilo razgovora. Prepoznao sam da je sad pravi trenutak za mene bez obzira na činjenicu da momčad prolazi turbulentnu fazu. Jedan veliki izazov, ali vjerujem u sve nas.

Jeste li nervozni, ipak dolazite u Dinamo?

  • Sigurno. Ovo je druga razina i najveći posao u mojoj karijeri. Postoji pozitivna nervoza i jedva čekam da sve skrene. Nisam se još ni upoznao s igračima, iako mnoge od njih znam.

Izvor: Gol.hr Foto: Željko Puhovski/CROPIX