OSTALI SPORTOVI ZAJEDNICE SPORTOVA

OGULIN: Brze strijele i Smajlići putuju na državnu završnicu u Rijeku

U Gradskoj sportskoj dvorani Ogulin održan je Telemach Dan sporta veliki sportsko-edukativni dan. Djeca su se imala priliku natjecati u graničaru i atletici, a najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Svenom Stošićem, mladim košarkašem KK Ogulin. Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Smajlići u kategoriji 2014. godište i mlađi te ekipa Brze strijele u kategoriji 2012. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2012. godište i mlađi Mila Salopek i Matej Rahan, a u kategoriji 2014. godište i mlađi Nives Brbot i Fran Benić koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

  • Preporučila bih svima da dođu na Sportske igre mladih jer je ovo najbolji dan ikada. – rekla nam je Romina Belančić iz pobjedničke ekipe Brze strijele.
  • Sportske igre mladih svjesne svog utjecaja na društvo već 27. godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče o održivom razvoju te potiču djecu i mlade da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva. Na Danima sporta želimo da se djeca prvenstveno dobro zabave, postanu još bolji sportaši i ne zaborave na fair play. – istaknula je Matea Kekez iz Plazma Sportskih igara mladih.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika). U 27. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Mlade je sportaše došli su podržati zamjenik gradonačelnika Danijel Vukelja i predsjednik gradskog vijeća Marinko Herman.

  • Hvala Telemachu i Sportskim igrama mladih što su još jednom odabrali Ogulin za domaćina Dana sporta i na izvrstan način djeci omogućili da se druže i natječu. – kazao je Danijel Vukelja.
  • Ponosni smo što je Telemach treću godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Sport je za nas više od fizičke aktivnosti i rekreacije – uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Posebno je to važno za djecu i mlade, koje vidimo kao pokretače promjena i kreatore društva boljih prilika. Upravo zato Telemach želi biti važan akter koji povezuje mlade i sport i tako im pomaže da se izgrađuju, ne samo fizički, već i mentalno. Radujemo se i budućim ovakvim inicijativama stvaranja dobrih životnih navika koje definiraju naše mlade i pripremaju ih za izazovnu budućnost. – izjavila je Ana Miličević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska.

Sportska dvorana Osnovne škole dr. Jure Turića u petak, 24. ožujka, postat će sportsko sjedište gdje će djeca i mladi imati priliku sudjelovati na edukativno-sportskom Telemach Danu sporta, a u Gospiću će zavladati sportski duh, navijanje, smijeh i radost.


Foto: Karlo Šutalo Snimatelj: Tomislav Mataić