OSTALI SPORTOVI STRELJAŠTVO

Odličan nastup mladih strijelaca SK Karlovac na prvenstvu države, najuspješnija je bila kadetkinja Laura Turić koja je nova juniorska prvakinja

Članica Streljačkog kluba Karlovac Laura Turić, iako je još kadetkinja, osvojila je naslov juniorske prvakinje Hrvatske u disciplini gađanja serijskom malokalibarskom puškom 40 hitaca ležeći s 50 metara.

Osnovni dio gađanja računao se i za mlađejuniorsko prvenstvo, a Turić je tu bila druga. Lara Đurić zauzela je 3. mjesto, a kako su obje godištem i mlađe juniorke uzele su srebro i broncu.

Finalno raspucavanje računalo se samo za juniorsko prvenstvo a tu je Laura Turić bila odlična, osvojila prvo mjesto i titulu juniorske prvakinje države. Đurić je zauzela 4. mjesto.

U ekipnom dijelu natjecanja, Turić, Đurić i Iva Kušan, osvojile su srebru medalju. Isti sastav Karlovčanke osvojio je srebro i u kadetskoj konkurenciji, a Laura Turić je u konkurenciji kadetkinja osvojila srebrnu medalju u disciplini 3×10 trostav sa 50 metara.

Dva brončana osvojili su strijelci SK Karlovac. U konkurenciji mlađih juniora Franko Kraljik osvojio je broncu u trostavu, a Franko Brozinić je u gađanju malokalibarskim pištoljem na 25 metara u konkurenciji kadeta također osvojio brončanu medalju.