OSTALI SPORTOVI TENIS

Nova uprava Teniskog kluba Karlovac vratila sjaj Oršanićevom memorijalu

Mladi karlovački tenisači iskoristili su priliku i fotografirali se uz legendarnog Gorana Ivaniševića koji im je udijelio nekoliko dobrih savjeta. Nema bolje motivacije za buduće treninge. Nakon samo pola sata objavljivanja fotografija na službenim stranicama Kluba stiglo je 20 novih upita za upis u Tenisku školu.

– U ovo vrijeme skupiti toliki broj mladih igrača i igračica na jednom mjestu mogu još u malo gradova u Hrvatskoj i zato mislim da se tenis ovogodišnjim Memorijalom na velika vrata vratio u Vrbanićev perivoj. Prikazani tenis možda nije sam vrh hrvatskog tenisa, ali je na zavidnoj razini i vidio sam mlade nade koje obećavaju – kaže Dario Smojver koji je u svojoj bogatoj teniskoj karijeri puno toga prošao.

Upravo planetarno popularni Goran Ivanišević ovih je dana magnet za sve zaljubljenike u bijeli sport. U Karlovcu evocira uspomene, ali i prati svojeg sina Emanuela koji se plasirao u poluzavršnicu natjecanje koje je na rasporedu u utorak, 29. rujna. Iako se turnir igra samo u konkurenciji do 14 godina, za razliku od najboljih godina kada se igrao i do 12 godina, gotovo nestvarno izgleda podatak da je na njemu nastupa čak 35 dječaka i 43 djevojčice. Nova uprava Teniskog kluba Karlovac na najboljem je putu da vrati stari sjaj jednom od najboljih turnira. Već sada je odradila odličan posao u Vrbanićevom perivoju.

Mladi karlovački tenisači odmah su iskoristili priliku i fotografirati se uz legendarnog “Zeca” Ivaniševića koji im je udijelio nekoliko dobrih savjeta. Nema bolje motivacije za buduće treninge. Nakon samo pola sata objavljivanja fotografija na službenim stranicama kluba stiglo je 20 novih upita za upis u Tenisku školu. Samo je jedan Ivanišević!

PRVI POBJEDNIK IVICA ŠMIT

Dobri poznavatelji tenisa u gradu na četiri rijeke znaju da tko kod je u prošlosti nešto značio u tenisu bivše države morao se pojaviti i dokazati na Oršanićevom memorijalu u Karlovcu, prema mnogima iza državnog prvenstva jednom od tri najjača turnira. Drugim riječima tko je osvojio karlovački Oršanićev memorijal bio je teniska “faca” i netko na koga se opasno moralo računati u budućnosti.

Prvi i jedini domaći pobjednik turnira bio je legendarni Ivica Šmit, 1965. godine na prvom Oršaniću, a poslije njega od Karlovčana još su u finalu igrali Zdravko Švegar 1975. i Dinko Gudelj 1984. godine. Zanimljivo je još za istaći da su na najjačem karlovačkom turniru nastupali i svjetske legende kao što su Goran Ivanišević i Monika Seleš.