OSTALI SPORTOVI STOLNI TENIS

NIKICA VUKELJA: ‘Imamo ekipu za sam vrh ljestvice. Da li će to biti dovoljno za naslov prvaka, vidjeti ćemo’

Članice prve ekipe Stolnoteniskog kluba Aquaestil Xue Han Vukelja, Andrea Pavlović, Marta Vukelić i novopridošla reprezentativka SAD-a Maria Sirakova, uz još nekoliko članova mlađih klupskih selekcija i juniorskog reprezentativca SAD-a Kai Zarehbina, u nedjelju 9. kolovoza vratile su se s jednotjednih priprema iz Hostela Karlovac u Selcu.

Osim kondicije koja je primarna u prvom dijelu priprema trenirali su i u dvorani STK Jadranovo, a nekoliko treninga odradili su i kod superligaša STK Srdoči u Rijeci. U Dugoj Resi se nastavljaju pripremati da bi već krajem kolovoza otputovali za Italiju na Kup Krasa u Zgoniku gdje već tradicionalno sudjeluju.

– S obzirom na okolnosti i trenutnu situaciju s pandemijom koronavirusa mislim da smo uradili maksimum. Cijeli srpanj imali smo vrlo jaku grupu pojačanu prvakom Nizozemske Rajkom Gomersom, a nakon tjedan dana odmora započeli smo s bazičnim kondicijskim pripremama. Planirano je bilo da kao i ranijih nekoliko godina pripreme radimo na Kranjskoj Gori, no pokazalo se da bi odlazak u Sloveniju bio kompliciran, pa smo odlučili pripreme odraditi u Selcu. Zadovoljni smo bili uvjetima i sve je prošlo u najboljem redu. Što je najvažnije, nije bilo ozljeda – ocjenjuje trener Nikica Vukelja prvi dio priprema odrađenih u „Smojverovom“ hostelu u Selcu.

Na fotografiji: Tata Nikica Vukelja, kćerka Leeloo i mama Han Xue Vukelja

Što ćete u nastavku priprema raditi u Dugo Resi …
– U Dugoj Resi nastavljamo stolnoteniskim pripremama. Uz našu kompletnu ekipu očekujemo još dolazak nekoliko igrača iz Nizozemske i Sjedinjenih američkih država.

… a što u Italiji?
– U Italiju smo pozvani na dva stolnoteniska kampa, prvi u Trevisu a drugi tradicionalno u Sgoniccu.

Što nakon Italije?
– Nastavljamo s treninzima u Stolnoteniskom centru ‘Antun Tova Stipančić’ u Dugoj Resi.

Što za vašu ekipu znači pojačanje Marie Sirakove?
– Maria je mlada perspektivna juniorska reprezentativka SAD-a i svakako će biti pojačanje za naš klub. Što je još bitnije, vjerujemo da će kod nas napredovati.

Znači li to iskorak – napad na prvo mjesto u prvenstvu države?
– Mi u svakom slučaju imamo ekipu za sam vrh ljestvice. Da li će to biti dovoljno za naslov prvaka, vidjeti ćemo …

Kako to da je s vama na pripremama Kai Zarehnin?
– Kai je juniorski reprezentativac Hrvatske i na preporuku svog prvog trenera, Nizozemca Piekea Fransena, mojeg kolege u vrijeme dok sam radio u Nizozemskoj, došao je u Dugu Resu na stolnotenisko usavršavanje. Inače, u novoj sezoni nastupati će za riječke Srdoče u Superligi – kaže Vukelja.

FOTO: R. Fajt KAportal/CROPIX, Trend mediji